Kaip anksčiau pranešė institucija, užbaigtą pensijų reformą, pasirengimą teikti naują pensijų anuitetų paslaugą ir kitas įsigaliojančias naujoves pristatys socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė, „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė, „Sodros“ pensijų anuitetų skyriaus vedėja Daiva Gerulytė, Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos direktorius Tadas Gudaitis ir Pensijų fondų dalyvių asociacijos valdybos pirmininkas Marijus Kalesinskas.

Nuo liepos 1 dienos pensijų anuitetus iš „Sodros“ turės įsigyti tie antros pakopos pensijų kaupimo dalyviai, kurie bus sukaupę 10 tūkst. ir daugiau eurų.

„Sodra” nurodo, kad standartinio pensijų anuiteto išmokos kiekvieną mėnesį – didžiausios. Standartinis pensijų anuitetas nėra paveldimas.

Iš dalies paveldėti neišmokėtų išmokų dalį bus galima pasirinkus standartinį pensijų anuitetą su garantuojamu mokėjimo laikotarpiu. Šios pensijų anuiteto rūšies išmokos šiek tiek mažesnės, tačiau, jeigu žmogus nesulauktų 80 metų, jo paveldėtojams būtų išmokėta vienkartinė išmoka už žmogui priklausančias pensijų anuiteto išmokas iki jo 80-ojo gimtadienio.

Jeigu gyventojui svarbus paveldėjimas ir jam priimtina investavimo rizika, pasirinkus atidėtąjį pensijų anuitetą, „Sodrai“ pervedama tik dalis pensijų fonde sukauptos sumos (dalis priklauso nuo žmogaus amžiaus), o likusią dalį gyventojui iki 85 metų išmoka pensijų kaupimo bendrovė periodinėmis pensijų išmokomis.