„Vilties moneta yra simbolis, įrodantis, kad mes galime išgyventi sunkumus, kad ir tamsiausiu metu ateiname į pagalbą, susitelkiame ir dirbame vieni kitų labui. Kartu ši moneta yra ir galimybė pagerbti kiekvieną, prisidėjusį suvaldant pandemiją, – pradedant medikais ir baigiant kiekvienu Lietuvos žmogumi – sąžiningai besilaikiusį visų rekomendacijų, dirbusį, mokiusį namuose vaikus, palaikiusį artimuosius“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Asta Kuniyoshi.

Viltis „suteikia jėgų eiti per gyvenimą. Tačiau kokia yra matoma vilties išraiška? Ji pasireiškia darbais“, - rašoma kartu su moneta išleidžiamame lankstinuke.

Vienoje Vilties monetos pusėje – šviesos spinduliu apšviesti 2020-ieji, pagrindinis Vilties monetos simbolis. Nuo metų skaitmenų krintantis šešėlis suformuoja tarptautinį nelaimės signalą SOS. Minimalistiniame monetos averse vaizduojama matavimų prietaiso rodyklė, pasiekusi pavojingą ribą: 5 eurų sidabro monetoje ši riba - raudona spalva.

Penkių eurų Vilties monetos briaunoje iškaldinti žodžiai lotynų ir lietuvių kalbomis „Post tenebras spero lucem“ – „Po tamsybių viliuosi šviesos“. 1,50 euro monetos briauna yra rantuota. Monetos grafinio dizaino autorė Marija Marcelionytė-Paliukė. Moneta nukaldinta UAB Lietuvos monetų kalykloje.

Penkių eurų sidabro Vilties moneta išleidžiama 2 500 vnt., o 1,50 euro vario ir nikelio lydinio moneta 30 000 vnt. tiražu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)