Kaip antradienį komentare Eltai nurodė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pajamas jau deklaravo apie 1,191 mln. gyventojų, o jų dar nepateikė apie 170 tūkst. gyventojų.

Deklaracijas jau pateikė 77 proc. visų savarankiškai dirbusių gyventojų (202 tūkst. iš 263 tūkst. gyventojų).

Pasak S. Aliukonytės-Šnirienės, šiemet iki deklaravimo pabaigos likus dviem dienoms – įskaitant antradienį ir trečiadienį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jas pateikė apie 97 tūkst. daugiau gyventojų, taip pat apie 31 tūkst. daugiau individualią veiklą vykdančių gyventojų.

Ji taip pat nurodė, kad 290 tūkst. gyventojų deklaravo 158 mln. eurų mokėtiną gyventojų pajamų mokestį (GPM). 765 tūkst. gyventojų deklaravo 165 mln. eurų grąžintiną GPM, 372 tūkst. gyventojų jau grąžinta apie 78 mln. eurų GPM permokų.

Deklaracijas privalo pateikti pernai gavusieji nuomos pajamų iš kitų gyventojų, palūkanų, darbinių pajamų iš užsienio, dėl įregistruotos individualios veiklos pagal pažymą ar turėtą verslo liudijimą, jeigu yra prievolė deklaruoti turtą (pavyzdžiui, valstybės tarnautojams, politikams), norint pasinaudoti nustatytomis lengvatomis ir panašiais atvejais.

GPM permokos visiems gyventojams bus išmokėtos iki liepos 31 dienos.

VMI nurodo, kad gyventojams, kurie susiduria su finansiniais sunkumais ir negali iki liepos 1 dienos sumokėti mokesčių, esant ekstremaliai situacijai ir dar du mėnesius po jos pabaigos VMI delspinigių neskaičiuos ir išieškojimo veiksmų nevykdys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)