Sandoriai buvo įvykdyti 2005 metų gruodžio 30 dieną, pranešė Vertybinių popierių komisija.

„SBA pertvarko savo valdomų įmonių nuosavybę, siekdamas išgryninti savo veiklas ir efektyviau valdyti įmones“, - „Jūsų tarpininkui“ sakė koncerno rinkodaros ir viešųjų ryšių direktorė Gintarė Merkienė.

Koncernas neskelbia, kada įkurta „SBA Furniture Groups“. Panašiu pavadinimu veikia dar viena SBA 100 proc. valdoma bendrovė - „SBA Furniture Group“. Pastaroji kompanija turi 50 proc. bendrovės „Vakarų medienos grupė“, kuriai priklauso trys medienos perdirbimo įmonės, įstatinio kapitalo.

"SBA Furniture Group" iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų naujo baldų fabriko Visagine statybai skirta 26,83 mln. litų. Visa projekto vertė siekia apie 70 mln. litų.

SBA skelbia, kad jo valdomos baldų grupės pardavimai pernai, palyginti su 2004-aisiais, išaugo 14,4 proc. – nuo 278,261 mln. iki 318,291 mln. litų. Teigiama, kad į šią apyvartą skaičiuojami bendrovių „Klaipėdos baldai“, ‚Šilutės baldai“, „Karigė“, „Akmena“, „Kauno baldai“, „Baldutura“, „SBA baldų kompanija“ veiklos rezultatai. 2005 metai SBA baldų grupei buvo plėtros metai: įsigyta baldų gamykla Rusijoje “Novo Mebel”, o kartu su Vokietijos bendrove įsteigta bendrovė “SBA – Germania”.

100 proc. SBA akcijų valdo koncerno prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją