„Tai yra garbės reikalas valstybėje išspręsti šį klausimą, kuris jau buvo komos būsenos ir jeigu ponas Sinkevičius yra ta asmenybė, dėl kurios tiek Vyriausybė, tiek prezidentas yra sutarę, tai pagarba už tai, kad jis sutiko būti tuo žmogumi, kuris sprendžia tą gėdingą situaciją, kuri buvo iki šiol“, – Eltai sakė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis.

Andrius Romanovskis

„Ponas Sinkevičius yra patyręs politikas, vadovauja Ekonomikos komitetui, buvęs ministras, dirbęs versle, tai manau, kad įneš stabilumo. (...) Valstybės tarnautojams, kurie ministerijoje dirba, toks aiškumas yra labai didelė vertybė. Tas pats ir verslui, kai bent jau žinome, kad politiniai žaidimai baigėsi ir yra politinis aiškumas“, – pridūrė jis.

Tuo metu „Investuotojų forumo“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė R. Sinkevičiaus kandidatūrą vertino kaip labai rimtą.

„Aš manau, kad kandidatūra yra labai rimta. Žmogus neiškritęs iš dangaus, dirba vieno svarbiausių Seimo komitetų vadovu, turi patyrimo sprendžiant konkrečius klausimus, kiek susidūriau. Žmogus vadovaujasi blaiviu protu ir turi žinių“, – sakė R. Skyrienė.

Rūta Skyrienė

Jos teigimu, reikalinga, kad būtų paskirtas ekonomikos ir inovacijų ministras, kuris, ištikus antrajai koronaviruso pandemijos bangai, prisiimtų atsakomybę.

„Nauja Vyriausybė greičiausiai pradės darbą lapkritį ar gruodį, tai dar pusė metų. Niekas nežino, kaip atrodys ekonomika, jeigu dar kartą smogs šitas virusas, ką reikės daryti. (...) Manau, kad sprendimas teisingas“, – sakė R. Skyrienė.

Kiek anksčiau pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis prezidentui pateikė R. Sinkevičiaus kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

Pranešama, kad svarbiausios kandidatui keliamos užduotys – pandemijos sukeltų pasekmių mažinimas ir situacijos stabilizavimas, INVEGA priemonių įgyvendinimo spartinimas, numatytų priemonių įgyvendinimo numatytais terminais užtikrinimas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo tada, kai eurokomisaru paskirtas ankstesnis šios ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.

Anksčiau prezidentas buvo sakęs, kad šias pareigas galėtų eiti laikinai jas šiuo metu einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, tačiau jis nesutiko keisti darbo pobūdžio.