Laikinai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujantis Žygimantas Vaičiūnas sako, kad lengvatinėms paskoloms bus skirta 14-15 mln. eurų.

„Šią savaitę kaip tik turėtų pradėti veikti paskolų priemonė kelionių organizatoriams. Tai yra maždaug 14-15 mln. eurų suma, kurią reikia grąžinti turistams, kurie buvo susiplanavę keliones“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

Šią priemonę Lietuva jau suderino su Europos Komisija. Ministras teigia, kad „Invega“ jau pasiruošusi teikti paskolas.

„Planuojame ir tikimės, kad (priemonė – BNS) galėtų startuoti antradienį. Pažadą esame davę, kad liepos pradžioje“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Bendras paramos kelionių verslui paketas siekia 50 mln. eurų, valstybės pagalbos schema su Europos Komisija buvo suderinta praėjusią savaitę. Paketą sudaro garantijos, lengvatinės paskolos kelionių organizatoriams, apgyvendinimo ir viešojo maitinimo įmonėms, be to, valstybė padės atkurti likvidumą, skatins paklausą ir sektoriaus persiorientavimą.

Kaip anksčiau BNS sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis, turizmo verslas per krizę patyrė didelių problemų, jis gali pasinaudoti ir kitomis valstybės pagalbos priemonėmis.

Turizmo verslo asociacijos atstovai anksčiau teigė, kad paketas atitinka jos lūkesčius, tačiau kėlė klausimus, ar pavyks efektyviai perorientuoti verslą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)