Apie šį žingsnį pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai bendrovė, vienoje jos Prancūzijos gamyklų besilankant šalies prezidentui Emmanueliui Macronui, paskelbė investuosianti 490 mln. eurų į naują, 200 darbo vietų sukursiančią vakcinų gamybos vietą Prancūzijoje.

Bendrovės vadovai prezidento vizito metu nepaminėjo būsimų atleidimų, „tačiau Prancūzijos valdžios institucijos žinojo, kad vykdysime restruktūrizaciją“, naujienų agentūrai AFP penktadienį sakė „Sanofi“ Prancūzijos padalinio vadovas Olivieris Bogillotas.

Atleidimai bus savanoriški, o labiausiai paveikti bus rinkodaros ir paramos paslaugų skyriai, taip pat kelios mokslinių tyrimų darbo vietos.

Generalinis „Sanofi“ direktorius Paulas Hudsonas anksčiau buvo paskelbęs, kad per ateinančius dvejus metus sieks dviem milijardais eurų sumažinti išlaidas, atsitraukiant nuo diabeto ir kraujagyslių sričių ir labiau susitelkiant į vėžio gydymo sritį.

Praėjusį mėnesį P. Hudsonas sukėlė Prancūzijos pareigūnų įniršį, pareiškęs, kad „Sanofi“ kuriama COVID-19 vakcina pirmiausia bus pasiūlyta JAV vyriausybei, į jos kūrimą investavusiai milijonus dolerių.

P. Hudsonas po kurio laiko nurodė, kad prieiga prie vakcinos visiems bus suteikta tuo pat metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)