Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė Agnė Vaitkuvienė sako, kad visuomet prieš Jonines žmonės kreipdavosi dėl poilsio sodybose.

Joninės – kaimo turizmo šventė ir visada buvo populiaru jas švęsti kaimo turizmo sodybose, nes čia yra visi tam reikalingi atributai, sodybos jau ruošia specialius žemėlapius, kur rasti paparčio žiedą“, – sako pašnekovė.

Anot jos, žmonėms patraukliausiai atrodo poilsis prie ežerų ar upelių.

„Žmonės ieško gamtos ir vandens telkinio. Žinoma, Lietuvoje yra populiariausi ežerai, bet taip pat gana populiarios ir upės, turime sodybų ir prie jūros. Žmonės nori gamtos, nuošalumo, privataus namuko, kad su šeima galėtų ramiai pailsėti“, – tikina moteris.

Anot jos, norintiems artimiausioms savaitėms išsinuomoti sodybą gali būti kiek keblu, nes dažniausiai žmonės ieško sodybų prie populiariausių miestų.

„Taip. Visos šventės yra išnaudojamos, žmonės išnaudoja laisvadienius, išsinuomoja sodybas. Tik tiek, kad jau reikėjo sodybą išsinuomoti anksčiau, dabar jau sunkiai rasite sodybą Joninėms švęsti. Aš rekomenduočiau ieškoti sodybų tolėliau nuo didžiųjų miestų, o ne tuose populiariuose rajonuose, pavyzdžiui, Molėtai, Trakai ar Anykščiai. Reikėtų tiesiog ieškoti kažkur toliau. Galite pasižiūrėti mūsų asociacijos tinklalapyje, ten yra sodybos, galima rasti ir laisvų“, – laidoje Delfi diena sako A.Vaitkuvienė.

Tiesa, sodybos yra reitinguojamos gandrais. „Labai įvairiai žmonės renkasi sodybas. Sodybas mes reitinguojame gandrais. Ten, kur yra vienas arba du gandrai, yra tik bazinis patogumas ir tos sodybos tikrai yra nebrangios. Žmonės pasirenka, šiais metais pastebėjome, kad ta atperkamoji galia yra sumažėjusi ir klientai tikrai gali skirti mažiau poilsiui.“

Kaimo sodyba

Moteris taip pat pastebi, kad žmonės poilsį sodybose dažniausiai renkasi vos ne paskutinėmis dienomis. Tai dažnai priklauso nuo oro.

„Įdomus dalykas, kad jau paskutiniuosius kelerius metus stebėjome tokias tendencijas, kad kaimo turizmo sodybas užsisako paskutinę minutę, žmonės laukia, kokį orą praneš tačiau šiemet karantinas gerokai pakoregavo žmonių įpročius. Pasibaigus karantinui, žmonės pradėjo ieškoti poilsio ilgesniam laikui ir ieškoti nakvynės.“

Tačiau moteris tikina, kad lietuviai šiemet neišlaidauja.

Vidutiniškai skaičiuojama, kad nakvynė namelyje ant ežero kranto žmogui kainuoja apie 25 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)