„Mes jau kurį laiką savaitgaliais Palangoje matome iki 100 proc. užimtumą, o šią savaitę, kadangi svečiai pasiėmė prieš Jonines laisvas dienas, o galbūt jau ir visas atostogas, tikrai matome didesnį viešbučių užimtumą, bet tai siejame su Joninių išeiginių diena“, – sako I.Valaitienė.

Didžiausias antplūdis savaitgaliais

Anot jos, toks didžiulis žmonių antplūdis dažniausiai būna tik savaitgaliais arba šventinėmis dienomis.

„Norėčiau akcentuoti, kad tik savaitgaliais pasiekiame tą didesnį užimtumą, o įprastai tas užimtumas yra ženkliai mažesnis, yra net per pusę mažesnis“, – tikina pašnekovė.

Paklausus, ar Joninių laisvadieniui dar galima būtų rasti nakvynę, moteris tikino, kad galima, tačiau reiktų kreiptis jau tiesiogiai į viešbutį.

Ingrida Valaitiene

„Dar gali rasti, raginame kreiptis tiesiogiai į viešbutį, skambinti ir kreiptis, nes ne visada internete rezervacinės sistemos rodo laisvus kambarius, jeigu tose sistemose rodo, kad yra išparduota, tai dar nereiškia, kad tikrai viešbutis neturi vietų. Visada rekomenduojama kreiptis tiesiogiai“, – sako ji.

Pašnekovės teigimu, žmonės Palangoje gali rasti kone viską, ko ieško.

„Visada yra keli segmentai. Kiekvienas renkasi pagal savo galimybes. Pasiūla Palangoje, kaip žinia, visada yra labai didelė. Nuo privataus sektoriaus, lovos pas močiutę, iki kotedžų, vilos ar apartamentų, taip pat viešbučių pasirinkimas labai didelis ir platus, kiekvienas atranda tai, ko nori.“

Užsieniečiai palikdavo daugiau pinigų

Anot jos, lietuvaičiai labai mėgsta poilsį pajūryje, tačiau užsieniečiai mėgdavo atostogauti ilgiau, todėl palikdavo daugiau pinigų.

„Atsakyti, kas labiau išlaidauja galėsime tik po sezono. Mes džiaugiamės, kad lietuvaičiai visada sudarydavo apie 80 proc. metinio rodiklio. Labai džiaugiamės, kad lietuvaičiai myli Lietuvos kurortus, o užsienio turistai dažniausiai ilgiau apsistodavo, jų viešnagės būdavo ilgesnės, todėl ir palikdavo daugiau pinigų“, – sako ji.

Žinoma, žmonių kiekis pajūryje labai priklauso ir nuo oro.

„Deja. Kai orai yra geri, saulėta, iš tikrųjų visada sulaukiame daugiau skambučių, paskutinės minutės užsakymų. Oras lietuviams – prioritetas“, – nurodė pašnekovė.

Paklausus, ar lietuviai planuoja atostogas iš anksto, moteris tikina, kad vis dar nemažai žmonių planus atidėlioja paskutinėms akimirkos.

„Deja, lietuviai planuoja daugiausia dvi savaites į priekį, todėl viešbučiuose dažniausiai viskas yra suplanuota vienai arba dviem savaitėms. Norėtume paraginti žmones, kad kuo anksčiau rezervuotųsi vietą. Tada būtų didesnė galimybė pasirinkti kambarį, gauti kažkokių pasiūlymų.“

Po karantino keitėsi žmonių įpročiai

Pastebima, kad paskutinėmis karantino savaitėmis žmonių įpročiai taip pat kiek pasikeitė.

„Turime tokią karantino pamoką ir pasekmę, kad karantino metu, kai vykdėme veiklas, bet jos buvo apribotos, pavyzdžiui, maitinimo paslaugos, reikėjo išlaikyti atstumus, tai svečiai būdavo nepatenkinti, jie nenorėdavo girdėti, kad dar tęsiasi karantinas.

Mūsų svečių įvertinimo balas būdavo šiek tiek mažesnis, jie neatsižvelgė, kad verslas dar turi paisyti rekomendacijų. Klientas nori, kad visos paslaugos būtų prieinamos, viskas būtų kokybiška ir be apribojimų. Svečiai nevertino to konteksto, kad dar buvo karantinas“, – tikina I.Valaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)