„Valstybinis plėtros bankas yra labai gera idėja. Ją tiek mes, tiek „valstiečiai“ turėjo rinkiminėse programose, skirtumas tas, kad tą rinkiminę programą „valstiečiai“ turėjo galimybę įgyvendinti. Dabar, likus 3 mėnesiams, metamos titaniškos pastangos į rezoliuciją, o ne į statymą, tuo mėginama pridengti neįvykdytą pažadą. Tai nėra labai gerai, bet kitą kadenciją šią idėją, šį projektą reikės įgyvendinti, nes jis yra logiškas“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė G. Paluckas.
Jo teigimu, valstybinis plėtros bankas būtų naudingas kompensuojant neefektyvius bankų rinkos mechanizmus.

„Daugelis Europos šalių turi tokius plėtros bankus, kurių funkcija – kompensuoti neefektyvius bankų rinkos mechanizmus. Šiandien matome, kad finansavimas verslui, ypač smulkiam, vidutiniam, yra visiškai sustojęs. (...) Bankai vengia rizikos, nežino, kaip bus su pandemija toliau“, – teigė politikas.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį pritarė parlamentarų grupės siūlymui svarstyti Valstybinio plėtros banko steigimo idėją.

Seime svarstomu nutarimo projektu siūloma įgalioti Vyriausybę pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos Struktūrinių reformų paramos direktoratu (DG REFORM) dėl techninės pagalbos valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Anot projekto rengėjų, Lietuvoje veikiančių bei garantijas teikiančių agentūrų pagrindu gali būti steigiamas Valstybinis plėtros bankas, kuris galėtų siekti bankinės licencijos ir būtų prižiūrimas Lietuvos banko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)