Pirmiausia – aptarkime galimus pasiūlymus. Nors pasirinkimo nėra tiek daug – nakvynės vietą galite gauti už jums priimtiną kainą. Tiems, kas nori privatumo, galite išsinuomoti 52 kvadratinių metrų namą, kuriame gali apsigyventi iki 6 asmenų. Apgyvendinimo vieta nuo Palangos paplūdimio nutolusi 1 kilometrą, o už 400 metrų – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Apartamentuose nurodyta, kad yra miegamasis, vonios kambarys, palydovinės televizijos kanalus rodantis televizorius, valgomoji zona, virtuvė ir balkonas su vaizdu į sodą. Kad šioje vietoje galėtumėte praleisti Joninių naktį – teks sumokėti 457 eurus.

Taip pat gausu nakvynių prabangiuose Palangos viešbučiuose. Čia už naktį dviem asmenims tektų sumokėti apie 230 eurų. Į šią kainą dažnai būna įskaičiuoti ir pusryčiai.

Taip yra variantas ir 6 asmenims apsigyventi dviejų aukštų viloje su galimybe lankytis SPA centre. Toks malonumas Joninių metu kainuotų 207 eurus.

Žvelgiant į booking.com pateikiamą statistiką, Palangoje birželio 23–24 dienomis nakvynę dviem iki 50 eur galima rinktis iš 45 apgyvendinimo variantų. Pasirinkimas nakvynei nuo 50 iki 100 eur nakčiai galimas iš 103 apgyvendinimo vietų. Nuo 100 iki 150 eur – 55 vietose. Nuo 150 iki 200 – 28 vietose. O norintiems sumokėti daugiau nei 200 eur – gali nakvynės vietą rinktis iš 15 variantų.

Pigiausias rastas variantas Joninėms – vos 13 eurų. Puslapyje nurodoma, kad ši kaina yra su akcija, įprastai naktis dviem kainuotų 26 eurus. Antra pagal pigumą vieta atsieitų 27 eurus.

Kelios gudrybės

Ir nors internetinėje svetainėje pateikiama informacija, kad 85 proc. apgyvendinimo vietų jau užimtos, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sako, kad likus savaitei iki Joninių, viešbučių užimtumas siekia tik 50 proc.

„Tikimybė, kad pasieksime 100 proc. yra nedidelė, galėtų būti nuo 80 iki 90 proc. geriausiu atveju. Bet paskutinės minutės pasiūlymams vis tiek labai daug įtakos daro oras. Jeigu tik saulė yra, temperatūra aukšta, tai iškart skambina, rezervuoja, ieško ir gali mokėti, kad ir daugiau – kad tik turėtų vietą“, – sako verslininkė.

Pasiteiravus, kodėl tuomet internetinėje svetainėje yra pateikiami kitokia skaičiai, I. Valaitienė išduoda vieną paslaptį, į kurią reikėtų atkreipti dėmesį.

„Visų pirmą, ieškant nakvynės sezono metu (liepą-rugpjūtį) daugelis apgyvendinimo įstaigų neleidžia apsistoti vienai parai. Jei ieškote nakvynės vienai parai, tai jums nieko nerodo. Jei pabandysite įsivesti dviem paroms – pamatysite, kad pasiūlos yra daugiau.

Kitas dalykas – nepamirškime, kad ši svetainė yra tik vienas iš pardavimo kanalų. Ir objektai patys reguliuoja, kiek nori parduoti kambarių. Jei pas mus yra 100 kambarių, tai nereiškia, kad visi yra pardavinėjami ir jūs matote tą procentą. Tas procentas nereiškia viso viešbučio kambarių skaičiaus. Tai reiškia tik tiek, kiek mes įdedame parduoti tuo metu. Jei booking.com nėra vietų, galite bandyti skambinti į objektą ir klausti: gal turite vietų“, – sako I. Valaitienė.

Anot jos, su nakvynės kainomis yra panaši situacija: jei nakvynės ieškoti tik parai – kaina gali būti vos ne dvigubai brangesnė. O jei nakvynės ieškote dviem paroms ar daugiau – tikėtina, kad kaina bus mažesnė.

Su kainomis irgi gali būti: jei jūs parai formuojate užklausą, tai kaina gali būti vos ne dvigubai didesnė, o jei formuojate dviem paroms ir daugiau – yra pigesnė kaina.

O kaip atrodys Joninės pajūryje? Kaip teigia Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, po karantino dar galioja įvairūs suvaržymai, o vieši dideli renginiai – negali vykti.

„Kiek žinau, Joninių renginys vyks Šventojoje. Bus edukacinės programos, į kurias reikia iš anksto registruotis. Galima susikurti Jonines patiems sau, apsilankyti ant Birutės kalno. Šių metų situacija – neeilinė. Ji moko mus dirbti ir elgtis kitaip. Labai pastebime savo turistus. Matome jų elgsenos pasikeitimus – stengiasi nesiburiuoti, stengiasi rasti veiklą, klausia apie individualius žaidimus, maršrutus, ką būtų galima nuveikti mažesnėmis grupėmis“, – sako R. Kmitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)