„Kadangi sudėtinga vystyti tokias kompetencijas, jas išskaidant, tai manau, kad išmintingiausias sprendimas būtų toks struktūros konsolidavimas“, – pridūrė ministras.

Jo teigimu, kalbant apie mažmeninę bankininkystę, tai būtų ir rizikinga, ir brangu.

„Būtų prasmingas žingsnis sukurti nacionalinę, stiprią plėtros instituciją, kuri užpildytų finansavimo spragas ir tam naudotų ne tik viešus finansus, bet kartu ir pritrauktų privačių investuotojų lėšas, kaip yra kitose šalyse, remiantis pačia geriausia praktika“, – kalbėjo V. Šapoka.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį pritarė parlamentarų grupės siūlymui svarstyti Valstybinio plėtros banko steigimo idėją.

Seime svarstomu nutarimo projektu siūloma įgalioti Vyriausybę pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Anot projekto rengėjų, Lietuvoje veikiančių bei garantijas teikiančių agentūrų pagrindu gali būti steigiamas Valstybinis plėtros bankas, kuris galėtų siekti bankinės licencijos ir būtų prižiūrimas Lietuvos banko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)