Pasak pranešimo, laikinai eiti VASA vadovo pareigas, kol bus rastas nuolatinis vadovas, paskirtas Arvydas Darulis, einantis direktoriaus pavaduotojo pareigas SĮ „Vilniaus šilumos tinklai“.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, įgyvendinant atliekų sistemos pertvarką Vilniuje iššūkių buvo tikrai nemažai, vertinamas dabartinio vadovo indėlis, kad su dalimi jų pavyko tikrai gerai susitvarkyti, tačiau tenka pripažinti, kad įmonei iškelti tikslai, kad VASA užtikrintų kokybiškos paslaugos teikimą gyventojams, pasiruoštų ir be trikdžių persiorientuotų prie vežėjų zonų sistemos, atliktų įmonei deleguotą pažeidėjų kontrolę ir užtikrintų tvarką mieste, užsiimtų ir gyventojų informavimu bei švietimu atliekų tvarkymo srityje, nebuvo įgyvendinti, šiose srityse nesulaukta proveržio.

„Artimiausiu metu įmonei bus ieškomas naujas nuolatinis vadovas. Tikiu, kad įmonė tikrai gali dirbti geriau – veržliau, atsakingiau užtikrinti švarą ir tvarką mieste, taip pat nepamirštant atsižvelgti į gyventojų lūkesčius, žmonių savalaikį informavimą, edukaciją atliekų tvarkymo srityje“, – teigia administracijos direktorius P. Poderskis.

SĮ „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ buvo įsteigta 2015 metais Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, įgyvendinant atliekų tvarkymo įstatymo nuostatas, arba vadinamąją atliekų reformą, ir siekiant užtikrinti efektyvų atliekų tvarkymo sistemos administravimą savivaldybėse.