„Šiuo metu ieškome 133 darbuotojų dirbti parduotuvėse. Šiais metais ieškomų darbuotojų skaičius yra mažesnis, nei įprastai ieškodavome tokiu metu. Paprastai darbuotojų kaita šiuo laikotarpiu padidėdavo dėl vasaros laikotarpiu išaugančios migracijos į užsienį ir dėl sezoninių darbų paklausos rinkoje padidėjimo. Šiandieninė situacija rodo, kad darbuotojai nėra linkę keisti darbą, o tam didelę įtaką turėjo dėl COVID-19 pandemijos susiklosčiusios aplinkybės“, – komentare Eltai nurodė prekybos tinklo „Iki“ Personalo departamento direktorė Edita Jakučionytė-Lukšė.

Tuo metu „Rimi“ prekybos tinklo atstovė Renata Keršienė Eltą informavo, kad šiuo metu ieškoma 10 darbuotojų pardavėjų pozicijoms.

„Tai rekordiškai mažas skaičius laisvų vietų tokiam darbui. Jos atsirado dėl natūralios darbuotojų kaitos, vieniems išėjus iš darbo dėl sveikatos būklės, kitiems – dėl mokslų. Kelių darbuotojų taip pat ieškome planuojamiems naujiems prekybos centrams ir stiprinant e. komercijos komandą“, – sakė ji.

Prekybos tinklas „Lidl“ nurodė, kad tinklo parduotuvėse ieškoma apie 50 parduotuvių darbuotojų.

„Ieškome darbuotojų ne tik didžiuosiuose miestuose, bet siūlome darbo pozicijas ir Telšiuose, Šilutėje, Utenoje, Alytuje bei kituose Lietuvos miestuose. (...) Sezoniškumas yra vienas iš veiksnių, lemiančių didesnį darbuotojų poreikį. Nemažas skaičius darbuotojų yra priimamas vasaros laikotarpiui, taip pat darbuotojų poreikis auga dėl šalyje vykdomos tinklo plėtros“, – Eltą informavo „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė nurodė, kad šiuo metu darbui parduotuvėse ieškoma apie 180 darbuotojų, sandėliuose – 28 ir dar 16 darbuotojų – darbui gamybos cechuose.

„Paskelbus šalyje karantiną, naujų darbuotojų įdarbinimą buvome sustabdę. Dabar turime užpildyti tiek dėl natūralios kaitos atsiradusias laisvas vietas, tiek patenkinti vasaros sezono metu atsiradusį papildomų darbuotojų poreikį. Vasarą šis poreikis išauga pajūrio miestuose esančiose mūsų parduotuvėse, taip pat – Molėtuose, Ignalinoje, kituose kurortiniuose miestuose“, – nurodė E. Dapkienė.

Norfos“ atstovas Darius Ryliškis Eltai sakė, kad prekybos tinklas darbuotojų stygiumi nesiskundžia.

Užimtumo tarnyba pirmadienį skelbė, kad praėjusi savaitė išsiskyrė didele pardavėjų ir kasininkų paklausa.

Pasak tarnybos apžvalgos, pardavėjų ir pardavėjų kasininkų ieško ne tik prekybos centrai, bet ir mažos prekybos įmonės, tęsiančios veiklą sušvelninus karantiną. Taip pat ieškoma virėjų, apsaugos darbuotojų, degalinės operatorių. Įsidarbinimo galimybės mažėjo nekvalifikuotiems darbininkams, nors jie sudaro beveik ketvirtadalį visų darbo pasiūlymų.