Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad grupuotė manipuliavo dviejų juridinių asmenų vardu ir įrašus fiksavo juodojoje buhalterijoje, taip siekdama nuslėpti mokesčius. Įtempiamų lubų verslu vertęsi asmenys 2018–2020 metais vykdė komercinę veiklą: į Lietuvą iš trečiųjų šalių veždavo įtempiamų lubų gamybai skirtas medžiagas, o joms perdirbti ir montuoti samdė niekur oficialiai neįdarbintus asmenis. Vėliau produkcija būdavo parduodama Lietuvos rinkoje. Skaičiuojama, kad per dvejus veiklos metus įtariamieji nuslėpė 80 tūkst. pridėtinės vertės mokesčio.

Pas FNTT akiratyje atsidūrusius asmenis buvo atliktos net 8 kratos. Jų metu įtariamųjų namuose ir darbo vietose apsilankę pareigūnai rado per 25 tūkst. eurų grynųjų pinigų ir dvigubą buhalteriją patvirtinančius dokumentus. Kratų metu paimti ir su juodąja buhalterija susiję daiktai – juodraščiai, kompiuteriai, telefonai, vienos kaimyninėje Latvijoje registruotos įmonės apskaitos dokumentai. Neradus jokių įrodymų apie legaliai įdarbintus darbuotojus, pradėtos tirti ir nelegalaus įdarbinimo aplinkybės.

Operacijos metu buvo laikinai sulaikyti 3 susiję asmenys, po apklausų jie buvo paleisti skyrus kardomąsias priemones. Jiems pareikšti įtarimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, du iš jų įtariami ir dėl neteisingų mokestinių deklaracijų pateikimo.

Griežčiausia bausmė už apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už neteisingų mokestinių deklaracijų pateikimą gresia iki 8 metų nelaisvės.

Atliekamam ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)