„Jeigu gerai išdiskutuotos idėjos, jeigu plano tikslai 100 proc. atitinka tiek Europos Komisijos, tiek EBPO rekomendacijas, nematau didelių kliūčių, kad būtų neužtikrintas tęstinumas. Manau, kad jis tikrai bus užtikrintas, nes konsensusas tiek dėl krypčių, tiek dėl esminių projektų yra labai platus, todėl tikiuosi, kad tęstinumas tikrai bus“, – trečiadienį spaudos konferencijoje teigė V. Šapoka.

Anot jo, už plano įgyvendinimą bus atsakingos visos ministerijos.

„Atsakomybę pasidalinsime visi, tiek Finansų ministerija, tiek kitos ministerijos. Finansų ministerija ėmėsi iniciatyvos, kad planas būtų parengtas, kad būtų tinkamai išdiskutuotas, sukurti sprendimų priėmimo mechanizmai. Įgyvendinant bus svarbus kiekvieno ministro indėlis, ministerijos ir, žinoma, socialinių partnerių indėlis“, – sakė V. Šapoka.

Kaip Vyriausybės pasitarime trečiadienį sakė finansų ministras Vilius Šapoka, planą pristačius visuomenei, į jį įtraukta naujų pasiūlymų už beveik 400 mln. eurų, atitinkamai peržiūrėjus jau iš anksčiau suplanuotus pasiūlymus.

„Plano vertė išliko ta pati – 6,3 mlrd. eurų, iš kurių yra sumažinta suplanuotų investicijų suma iki 4,1 mlrd. eurų ir padidinta naujų lėšų investicijų suma. Dabar ta suma siekia 2,2 mlrd. eurų“, – sakė V. Šapoka.

Pasak jo, investicijoms į žmogiškąjį kapitalą numatyta apie 760 mln. eurų, investicijoms skaitmeninant ekonomiką – 1,38 mlrd. eurų, inovacijoms ir moksliniams tyrimams – beveik 1 mlrd. eurų, ekonominei infrastruktūrai – 2 mlrd. eurų, klimato kaitai ir energetikai – 927 mln. eurų.