LVK pranešime nurodoma, kad savo atsistatydinimą V.Sutkus argumentavo tuo, jog dėl susiklosčiusios situacijos, tinkamai eiti LVK prezidento pareigas jam yra nebeįmanoma.

„Dėl teisėsaugos pareigūnų paskleistos viešos informacijos apie man pareikštus įtarimus yra mestas šešėlis ne tik man asmeniškai, bet ir visai Lietuvos verslo konfederacijai. (...) Akivaizdu, jog dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo sukeltų padarinių ne tik negaliu tinkamai atstovauti organizacijai būdamas jos vadovu, tačiau ir susiduriu su būtinybe visą savo energiją šiuo metu skirti asmeninei teisinei gynybai“, – atsistatydinimo pareiškime sako V. Sutkus.

Jis kartoja, kad kad su pareikštais įtarimais nesutinka ir savo teises gins visomis teisinėmis priemonėmis.

Naujuoju LVK prezidentu išrinktas A. Romanovskis pabrėžia LVK organizacijos veiklos viešumą ir skaidrumą.

„Mūsų organizacijos pareiga visada buvo Lietuvos verslo atstovavimas ir mes ir toliau tikime, kad tai yra visuomenės viešas interesas. Mes tai darėme ir darysime viešai ir skaidriai“, – sako A. Romanovskis.

Anot naujo LVK vadovo, valstybės priedermė yra nustatyti viešosios politikos taisykles ir nubrėžti aiškią ribą tarp teisėto ir neteisėto poveikio valdžiai, ko iki šiol nėra.

Kaip nurodoma pranešime, LVK prezidiumo posėdyje taip pat buvo išrinkti ir du nauji organizacijos viceprezidentai. Jais tapo finansų analitikas, LVK mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas ir advokatų profesinės bendrijos WALLESS vadovaujanti partnerė Dovilė Burgienė.

LVK prezidiumas taip pat nusprendė atlikti visapusišką organizacijos finansinį bei veiklos auditą, taip pat nepriklausomą antikorupcinį vertinimą, kad, kaip teigiama, būtų išsklaidytos net menkiausios abejonės dėl veiklos skaidrumo.

Sutkus ir Zalatorius dar lieka LVK prezidiume

A.Romanovskio teigimu portalui Delfi, jis LVK prezidentu išrinktas keturiems metams ir, nepaisant to, ar V. Sutkui bus panaikinti įtarimai, jis juo liks iki kadencijos pabaigos.

„Mes galvojame ir vertiname situaciją, ji daro įtaką mūsų veiklai. Darysime finansinį ir antikorupcinį auditą ir tai gali išeiti su tam tikrais pasiūlymais, kaip mes galime tobulinti savo konfederacijos veiklą ir tuos visus interesų deklaravimus viduje. Rinksime visus narius ir kalbėsimės, kokie nutarimai turi būti padaryti“, – sakė jis.

V. Sutkus, anot naujojo LVK prezidento, taip pat yra LVK prezidiumo narys, tiesa, kaip ir Mantas Zalatorius.

„Man sunku pasakyti, ar V. Sutkus negalės būti prezidiumo nariu, bet tai susiję. Nėra to didelio skirtumo, nes ar tu prezidentas, ar prezidiumo narys, turi dalyvauti posėdžiuose, tai akivaizdu, kad jis turi tam tikrus apribojimus, kurie jam to neleidžia daryti“, – Delfi sakė jis.

Andrius Romanovskis

Paklaustas, ar yra narių, kurie traukiasi iš prezidiumo ar pačios konfederacijos, A. Romanovkis sakė kol kas jokių raštų ir kalbų apie tai negirdėjęs ir negavęs.

„Iš prezidiumo nesitraukia, mes turime be V. Sutkaus ir M. Zalatorių, bet aš darau prielaidą, kad jis irgi turi tam tikrus apribojimus, nes jis, kaip ir V. Sutkus nedalyvavo prezidiumo posėdžiuose, bet pas mus iš prezidiumo niekas nesitraukia.

Dėl konfederacijos nesame gavę žinių. Taip, nariai stebi ir mes tai labai vertiname, bet kol kas negavome jokių pareiškimų išstoti“, – teigė jis.

V. Sutkus praėjusį antradienį buvo sulaikytas, teisėsaugai pranešus apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Teismas atmetė prokurorų prašymą jį suimti.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Byloje taip pat buvo sulaikytas ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius. Jis taip pat savo kaltę neigia.

Byloje iš viso sulaikyti šeši asmenys be V. Sutkaus ir M. Zalatoriaus – taip pat kelių tiesimo įmonės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius ir „Šiaulių plentas“ vadovas Juozas Aleksa. Kitos bendrovės ir pavardės kol kas neatskleidžiamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)