Anot laikinai ministerijai vadovaujančio Žygimanto Vaičiūno, tokia investicija turėtų nemažą pridėtinę vertę ir būtų naudinga.

„Nauja priemonė, kurią dar kuriame, bet kuri iš esmės yra pakankamai unikali ir Europoje – tikslas, siekiant skatinti atvykstamąjį turizmą, tai yra kompensuoti turistams kas trečią naktį“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Ž. Vaičiūnas.

„Skaičiuojame, kad tai turėtų nemažą pridėtinę vertę ir tokia investicija būtų naudinga“, – pridūrė ministras.

Anot jo, ministerija skaičiuoja, kad tokia priemone galėtų pasinaudoti apie 10 tūkst. turistų.

Tuo metu nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas sako, kad tokia priemonė reikalinga, nes koronaviruso pandemija labai padidino konkurenciją dėl turistų.

„Pokriziniu laikotarpiu yra labai padidėjusi konkurencija dėl turistų, visos šalys kviečiasi kaimynus ar tolimesnių šalių gyventojus atvykti pas save, tai Lietuvai reikėtų turėti konkurencingų pasiūlymų, kuriais galėtų suvilioti, pakviesti atvykti į Lietuvą atostogų“, – sakė D. Morkvėnas.

„Tikimės, kad šita kampanija ir idėja atkreips dėmesį į Lietuvą, kaip galimą atostogų kryptį“, – pridūrė jis.

Vyriausybė yra numačiusi 45 mln. eurų paramos turizmo sektoriui, iš kurių 15 mln. eurų skirti atvykstamajam ir vietos turizmui skatinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)