Remiantis planu, nuo šių metų liepos iki kitų metų pabaigos į penkias prioritetines sritis jau numatyta investuoti 4,2 mlrd. eurų, o naujos investicijos sudarytų 2,1 mlrd. eurų (iš jų – 220 mln. eurų būtų rezervinės investicijos).

Ministerija Vyriausybei pateiktoje medžiagoje argumentuoja, kad reaguojant į COVID-19 sukeliamas neigiamas pasekmes, didelė finansavimo dalis yra skiriama greito reagavimo ir trumpalaikėms priemonėms, tačiau žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, Lietuvos ekonomikai reikalinga transformacija.

„Pagrindinis Ateities ekonomikos DNR plano tikslas yra sparčiai ir efektyviai investuoti į Lietuvos ekonomikos atsigavimą ir augimą, siekiant ją transformuoti į tvarią, inovatyvią ir aukštą pridėtinę vertę kuriančią ekonomiką“, – nurodoma plano pristatyme.

Ministerija įvardija penkias pagrindines ilgalaikių investicijų kryptis: žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra, klimato kaita ir energetika.

Gegužę pristatydamas planą finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad „suplanuotos investicijos buvo 4,5 mlrd. eurų, papildomai yra skirta 1,8 mlrd. eurų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)