Kaip rašoma pranešime, prekybos centras uždarytas, šiuo metu vykdoma visų parduotuvės patalpų dezinfekcija. Visi be išimties parduotuvės darbuotojai, kaip reikalauja taisyklės, saviizoliuosis 14 dienų.

„Norfa“ dėl susidariusios padėties keičiasi informacija ir bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir kitomis institucijomis.

Uždaryta „Norfa“ pradės veikti po kelių dienų, kai bus suformuotas laikinas prekybos centro darbuotojų, kurie nebus turėję jokių kontaktų su karantinuotais darbuotojais, kolektyvas“, – rašoma pranešime.

Kaip vėliau BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, darbuotojui pasireiškė simptomai, jis kreipėsi į gydymo įstaigą.

„Šiuo metu mūsų specialistai yra nuvykę ir dirba toje parduotuvėje. Vertinama, kas turėjo sąlytį, kokį sąlytį turėjo. Pats susirgęs asmuo teigė, kad jis visą laiką dėvėjo asmens apsaugos priemones. Kiek žinome, tai yra salės darbuotojas“, – BNS antradienį teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, sąlytį su darbuotoju galėjo turėti ir pirkėjai, todėl visi, kurie nuo birželio pirmosios lankėsi šioje parduotuvėje, turėtų kreiptis į NVSC karštąją liniją.

G. Megelinskienės teigimu, „Norfos“ darbuotojo užsikrėtimas gali būti siejamas su židiniu Santaros klinikose.

„Šiandien gautas pranešimas, kad užsikrėtimas nustatytas ir Santaros klinikų darbuotojui, o jis yra „Norfos“ darbuotojo artimasis“, – kalbėjo ji.

Iš viso Lietuvoje, oficialiais pirmadienio duomenimis, patvirtinta 1727 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekcine liga vis dar serga 308 žmonės, pasveiko – 1338.

Nuo COVID-19 mirė mirė 72 asmenys, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)