Nors šalis stengiasi išjudinti ekonomiką po karantino, kuris buvo įvestas siekiant pažaboti naujojo koronaviruso plitimą, vartotojų paklausa tebėra vangi ir importas sumažėjo labiausiai per daugiau kaip ketverius metus.

Muitinės paskelbtais oficialiais duomenimis, Kinijos eksportas gegužę, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 3,3 proc. ir nuosmukis buvo mažesnis už 6,5 proc. smukimą, kurį prognozavo agentūros „Bloomberg“ apklausti analitikai.

Tačiau balandį šalies eksportas buvo netikėtai padidėjęs 3,5 proc., nors tai iš dalies buvo lėmęs medicinos priemonių eksportas ir analitikai buvo įspėję apie gresiantį didesnį eksporto nuosmukį.

Muitinės duomenys taip pat parodė, jog importas gegužę, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, sumažėjo 16,7 proc. ir nuosmukis buvo didžiausias nuo 2016 metų sausio bei didesnis negu prognozuota.

Importo vertės smukimą iš dalies paaiškina žaliavų kainų kritimas pasaulio rinkose, pareiškė Rajivas Biswasas (Radživas Bisvasas) iš tyrimų bendrovės „IHS Markit“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)