„Kęstutis yra vienas iš nedaugelio strateginio lygio vadovų ir lyderių, kurie ne tik aiškiai suvokia globalų ekonomikos kontekstą, bet ir dėl ilgametės aukščiausio lygio vadovavimo patirties užčiuopia realias praktines galimybes verslų plėtrai ar savalaikei jų transformacijai. Todėl jo prisijungimas sustiprins SBA grupės strateginę parengtį plėtrai tarptautinėse rinkose ir padės išnaudoti aukštesnės pridėtinės vertės kūrimo potencialą Lietuvoje“, – teigia SBA grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Ekonomikos mokslų daktaras K. Bagdonavičius daugiau nei 20 metų dirbo įvairiose vadovaujančiose pozicijose vienoje didžiausių Europos draudimo kompanijų – ERGO. Ilgą laiką buvo jos Baltijos šalių padalinio vadovas, taip pat vadovavo pagrindinės ERGO bendrovės Vokietijoje Tarptautinių projektų padaliniui. Nuo šių metų pradžios K. Bagdonavičius pirmininkauja tarptautinę plėtrą intensyviai vykdančios atsinaujinančios energetikos ir inovatyvių transporto sprendimų įmonių grupės „Modus Group“ valdybai, kurioje veiklą tęs lygiagrečiai. Iki tol jis keliolika metų kaip nepriklausomas narys dirbo „Modus Group“ grupės stebėtojų taryboje, taip pat buvo jos pirmininku. K. Bagdonavičius taip pat yra Vokietijos-Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentas Lietuvoje.

„Prisijungimą prie SBA grupės valdybos nuoširdžiai vertinu kaip unikalios galimybės ir aiškaus pasitikėjimo atvejį, kurį išnaudosiu su besąlygine atsakomybe“, – sako K. Bagdonavičius.

K. Bagdonavičius, jau trečiasis iš išorės prie SBA valdybos prisijungęs narys. SBA valdyboje kelerius metus kaip nepriklausomas narys dirba tarptautinės verslo konsultacijų kompanijos „Civitta“ įkūrėjas ir vadovas Adam Saulius Vaina, ilgą laiką dirbęs pasaulinėje verslo konsultacijų bendrovėje „McKinsey & Company“. Pernai valdybą papildė buvęs VP grupės valdybos pirmininkas Petras Jašinskas, vėliau ėmęs vadovauti ir SBA priklausančiai „Utenos trikotažo“ grupei. Be šių narių, SBA valdybą sudaro jos pirmininkas SBA prezidentas A. Martinkevičius ir viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

SBA grupė yra viena didžiausių šalyje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą Rygos centre VERDE. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu bendrovėmis su „Šatrija“ ir „Mrija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)