Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ parašė ministras pirmininkas S. Skvernelis po pokalbio su Lenkijos premjeru Mateusz Morawiecki yra dvi svarbios ir geros žinios.

„Pirmoji – sutarėme, kad kitą savaitę būtų atkurtas laisvas žmonių judėjimas tarp Baltijos valstybių ir Lenkijos. Tai skubos tvarka suderins atsakingos valstybių ministerijos“, – rašo premjeras.

Taip pat gautas Lenkijos palaikymas Lietuvai dėl Astravo AE.

„M. Morawiecki aiškiai patvirtino Lenkijos paramą Lietuvos pozicijai dėl neatidėliotino sinchronizacijos projekto įgyvendinimo ir elektros energijos nepirkimo iš nesaugios Astravo atominės elektrinės. Lenkija suinteresuota, kad nesaugiose trečių šalių elektrinėse pagaminta elektros energija nepatektų į rinką, todėl jie remia mūsų poziciją dėl politinės deklaracijos tarp Baltijos valstybių pasirašymo“, – rašo premjeras S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)