„Man labai keista, kad, kalbant apie tokius didelius skaičius, jie niekaip neatsiduria biudžete. Dar kartą primygtinai paraginčiau pradėti diskusijas ir patį procesą dėl 2020 metų biudžeto peržiūrėjimo. Tiek mes, tiek ir Valstybės kontrolė savo nuomonę yra pareiškusi, dabar viskas yra subjektų rankose, kurie galėtų inicijuoti biudžeto peržiūros procesą“, – penktadienį sakė Lietuvos banko vadovas.

Jo teigimu, deficito augimas Lietuvoje yra vienas didžiausių ES.

„Skolos augimo tempas yra tikrai didelis, todėl labai svarbu, kad tie pinigai būtų panaudoti tikslingai. Deficito augimas šiemet Lietuvoje yra vienas didžiausių ES. Tai sako, kad, kalbant į ateitį ir panaudojant tuos finansinius išteklius, jie turi būti panaudoti atsakingai, nes tai visos visuomenės pinigai. Tai reiškia, kad grąžinimas skolos teks ateities kartoms“, – sakė V. Vasiliauskas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kiek anksčiau sakė nematantis teisinių argumentų, kad biudžetą reikia peržiūrėti.

Finansų ministras Vilius Šapoka taip pat teigė, kad Vyriausybė nesvarsto galimybės peržiūrėti biudžeto ir mažinti išlaidų.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad, pateikus visas ekonomikos skatinimo priemones, susidarytų prielaidos peržiūrėti šių metų biudžetą.