R. Karpavičius dingusių daiktų pasigedo 2018-aisiais, prieš pat Kalėdas. Kiek žinoma, po operacijos ir gydymo ligoninėje nuvykęs į savo namą Palangoje jis neberado jame iki tol buvusių itin vertingų meno kūrinių bei brangenybių.

Tą pačią dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato veiklos skyriaus tyrėja bei policijos pareigūnai atliko įvykio vietos apžiūrą, kurios vaizdo įrašą redakcija gavo.

Jame matyti, kaip verslininkas R. Karpavičius drauge su broliu Henriku Karpavičiumi namą aprodo pareigūnams bei nurodo, kokių daiktų tiksliai buvo pasigesta.

„Čia statula, du paveikslai, kilimas <..> čia buvo 25 auksiniai laikrodžiai. <...> O čia buvo pinigai – 25 ar 30 tūkst. Eur“, – viename iš kambarių vardija jis.

Taip R. Karpavičius drauge su pareigūnais apžiūri visą namą ir ranka rodo, kad tose vietose, kur anksčiau kabojo paveikslai, yra užglaistytos skylutės, kuriomis galimai norima užmaskuoti buvusio pakabinto paveikslo tvirtinimo elemento paliktas žymes.

Kaip jau buvo skelbiama anksčiau, redakcija gavo ir R. Karpavičiaus prarasto turto aprašus, kuriuos pasirašė pats verslininkas. Tai – keli lapai detaliai surašytų daiktų ir brangenybių, įkainotų konkrečiomis sumomis, kas buvo pavogta iš namo Palangoje.

Vien iš verslininko darbo kabineto, kaip teigiama, buvo išnešta turto už 455 tūkst. Eur.

Tarp vertingų daiktų – paveikslai, statulos, auksiniai laikrodžiai, auksinių kišeninių laikrodžių kolekcija (90 tūkst. Eur), auksinis mobilusis telefonas (14 tūkst. Eur), 30 tūkst. Eur grynųjų pinigų, auksinių rusiškų monetų kolekcija, įkainota 70 tūkst. Eur, persiškas kilimas, kardas su brangakmeniais (25 tūkst. Eur) ir kt.

Kituose kambariuose verslininkas pasigedo vazų, porceliano dirbinių iš indaujos, pietų servizo, kolekcinių gėrimų iš baro, paveikslų, kurie dingo drauge su antikvarinių paveikslų sertifikatais, ir kt.

Be to, kaip atskiras priedas buvo ir prarasto juvelyrinio turto aprašas. Jame – du juvelyriniai auksiniai moteriški papuošalų komplektai, vyriškas auksinis žiedas su briliantu, vyriškas auksinis žiedas. Prarasto juvelyrinio turto vertė įkainota 196 tūkst. Eur.

Sudėjus visus dokumentuose nurodytus nuostolius, padaryta žala Palangoje siekia 996,5 tūkst. Eur, o bendra nuostolių vertė Palangoje ir Nidoje, kur vėliau taip pat buvo pasigesta keleto paveikslų, perkopia ir milijoną – 1 mln. 12 tūkst. Eur, rašoma dokumentuose.

Šiandien dėl vagystės Palangoje vis dar vykdomas ikiteisminis tyrimas. Plačiau apie tai galite skaityti anksčiau publikuotame straipsnyje: „Milijono verta vagystė – milijonieriaus Karpavičiaus pradingusių turtų ir kaltininkų neranda iki šiol“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)