Tai „Delfi“ patvirtino pats A. Baranauskas.

„Patvirtinu, kad buvau apklaustas kaip liudytojas ir bendradarbiauju su tyrimą atliekančiais pareigūnais“, – sakė jis ir daugiau detalių nepateikė.

Antradienį paskelbta, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, pareikšti įtarimai 6 asmenims.

Tai – Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius, bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Aldas Rusevičius, „Šiaulių plento“ generalinis direktorius Juozas Aleksa, privačios konsultacijų ir mokymų įmonės vadovas bei privačios informacinių technologijų bendrovės vadovas.

Paklaustas, ar jo atstovaujama „Tele2“ yra bendradarbiavusi su įtariamojo V. Sutkaus įmone „Bonum Partners“, A. Baranauskas teigė negalįs nieko daugiau komentuoti, nes yra įspėtas apie atsakomybę dėl ikiteisminio tyrimo medžiagos atskleidimo.

„Delfi“ šaltinių žiniomis, apklausiami beveik visų V. Sutkaus verslo klientų atstovai, daugelio jų atstovaujamose bendrovėse atliktos kratos ir dokumentų poėmiai.

Ar tokie poėmiai atlikti ir bendrovėje „Tele2“, A. Baranauskas neatskleidė. „Tele2“ vadovauja Petras Masiulis. Jis yra buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio brolis.

Trečiadienį pranešta, kad dokumentų poėmiai buvo atlikti ir įmonėje „Maxima“.

„Turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas konfederacijoje ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesus, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Tyrimo duomenimis, V. Sutkus, galimai susitarė ir priėmė kyšį iš M. Zalatoriaus, už V. Sutkaus atstovavimą 2019 metų pabaigoje svarstant 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.

Taip pat, tyrimo duomenimis, V. Sutkus, galimai priėmė kyšius iš privačių kelių tiesimo bendrovių vadovų. Kaip įtariama, V. Sutkus, galimai už neteisėtą atlygį tikslingai organizavo, rinko ir viešai teikė tendencingai neigiamą informaciją, turėdamas tikslą sumenkinti tuometinio Susisiekimo ministro Roko Masiulio autoritetą, dalykinę ir politinę reputaciją. Tokiu būdu buvo siekta, kad R. Masiulis būtų pašalintas iš pareigų“, – rašoma trečiadienį paskelbtame STT pranešime.

Taip pat įtariama, kad įgyvendinant ES lėšomis finansuojamą Lietuvos verslo konfederacijos projektą, V. Sutkus, projekto partnere pasirinko vieną privačią konsultacijų bei mokymų bendrovę, kurios direktorius, veikdamas kartu su vienos privačios informacinių technologijų bendrovės direktoriumi, dalį projekto metu gautų lėšų, kaip kyšį, sumokėjo asmeniškai V. Sutkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)