Jis žada raginti Vyriausybę nepritarti ministro Žygimanto Vaičiūno pasiūlymui, nes kompromisai trims Baltijos šalims leidžiant laikytis skirtingos pozicijos dėl elektros pirkimo iš Astravo atominės elektrinės „turėtų būti nepriimtini“.

„Tai yra susitarimo projektas, kuris, mano požiūriu, netenkina Lietuvos interesų ir aš nemanau, kad Vyriausybė turėtų jam pritarti. Apie tai aš sakiau ir savo kolegai energetikos ministrui“, – BNS sakė L. Linkevičius.

„Mūsų principinė pozicija yra tokia, kad Baltijos šalys turėtų laikytis koordinuotai, vienodai, dėl nepirkimo elektros energijos iš šio nesaugaus objekto visais aspektais, mes tikrai turime tam tikrą supratimą ir Europos Komisijoje. Mes nuo šių pozicijų neturėtume atsitraukti ir tokie kompromisai turėtų būti nepriimtini“, – tvirtino ministras.

Kaip pranešė Energetikos ministerija, Vyriausybė trečiadienį svarstys Baltijos šalių bendrą susitarimą dėl prekybos elektra su trečiosiomis šalimis iki 2025 metų, kai Baltijos šalių elektros tinklai bus sinchronizuoti su Europos tinklais.

Ž. Vaičiūnas sako, kad susitarimas leistų Lietuvai įgyvendinti įstatymo reikalavimus dėl elektros iš Baltarusijos nepatekimo į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)