Žuvininkystės tarnybos Finansų ir turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rita Šakinytė sakė, jog STT darbuotojai lankėsi įtarus, jog įstaigoje galėjo būti netinkamai vesta žuvų apskaita.

„STT darbuotojai lankėsi tarnyboje, jie gavo iš išorės pranešimą, kad galimai netinkamai vyko apskaita. Po to direktorius pasidomėjo, jis pats skambino STT darbuotojams, informavo, kad gali būti, kad darbuotojas vis tik apskaitė žuvis neteisingai. Direktorius nieko nežinojo apie tą situaciją, pasiaiškinęs informavo STT“, – BNS sakė R. Šakinytė.

STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė BNS nurodė, jog kol kas tikrinama informacija, ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.

„Yra nagrinėjamas gautas pranešimas ir tikslinant aplinkybes buvo paprašyta pateikti tam tikrus dokumentus. Nėra priimto procesinio sprendimo, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar atsisakyti jį pradėti. Tiesiog įprasta procedūra gavus pranešimą“, – sakė R. Keblienė.

Anot R. Šakinytės, STT darbuotojai kratų neatliko ir jokių dokumentų nepaėmė, jie tik kalbėjosi su tarnybos vadovu Tomu Kazlausku.

„Visiškai nieko nepaėmė, jokio dokumento, tiesiog buvo pokalbis su vadovu, nieko nevyko. STT buvo atėję tik pasiaiškinti faktus, patikrinti gautą informaciją“, – teigė Žuvininkystės tarnybos atstovė.

R. Šakinytės teigimu, galimai dokumentus klastojęs darbuotojas nuo pareigų nenušalintas, tačiau tarnyba dėl to pradėjo vidinį patikrinimą, kuris turėtų baigtis antradienį. Plačiau situacijos ji nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)