Anot departamento, viešajame sektoriuje vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis (neatskaičius darbuotojo mokesčių) sudarė 1 422,4 euro ir buvo 2,9 proc. mažesnis, privačiajame – 1 362,5 euro ir buvo 3,9 proc. didesnis.

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šalies ūkyje šių metų pirmąjį ketvirtį labiausiai išaugo finansinėje ir draudimo (10,2 proc.) bei transporto ir saugojimo (9 proc.) veiklose, o sumažėjo kasybos ir karjerų eksploatavimo bei žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo veiklose (atitinkamai 9,5 proc. ir 5,7 proc.)

Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis „į rankas“ šalies ūkyje sudarė 879,2 euro ir, palyginti su pernai metų ketvirtuoju ketvirčiu, didėjo 2,5 proc. Viešajame sektoriuje jis sudarė 902,8 euro ir buvo 1,7 proc. mažesnis, privačiajame – 868,6 euro ir buvo 4,6 proc. didesnis.

Realusis darbo užmokestis šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su 2019 metų ketvirtuoju ketvirčiu, šalies ūkyje padidėjo 1,9 proc.: viešajame sektoriuje sumažėjo 2,3 proc., privačiajame sektoriuje padidėjo 4 proc.

Darbo užmokesčio padidėjimui, anot Statistikos departamento, įtakos turėjo padidintas valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos bazinis dydis, padidinta minimalioji mėnesinė alga, pasikeitusi neapmokestinamojo pajamų dydžio skaičiavimo tvarka ir kitos priežastys.