Pranešimą apie šį incidentą Bendrasis pagalbos centras skelbia gavęs antradienį, 10.51 val.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Kaip pranešė įmonė, dėl gedimo buvo sustabdyta gamyklos veikla, evakuoti darbuotojai.

„Gegužės 26 d., antradienį, įvyko gedimas PET granulių įmonėje „Orion Global PET“ Klaipėdoje, Metalo g. 16. Dėl incidento evakuoti visi įmonės darbuotojai, stabdoma gamyba. Nukentėjusių nėra. Pirminiais duomenimis, antradienio ryte dėl nesandarios sklendės tarp technologinės įrangos ir dujų deginimo įrenginio, pratekėjo įkaitusi termo alyva. Dėl incidento gaisro nekilo. Įvykio vietoje budi priešgaisrinės apsaugos ir policijos pajėgos“, – rašoma įmonės komentare.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį įmonėje „Orion Global PET“ dėl biokuro katilinės šildymo sistemoje laikinai susidariusių dūmų buvo evakuoti teritorijoje buvę neoperatyvinės srities darbuotojai. Nutraukus biokuro padavimą ir deginimą bei vėstant katilinės įrenginiams čia įvyko dar ir lokalus sprogimas – sprogo vienas katilinės filtrų.

Pastebėjus incidentą, biokuro katilas buvo iš karto išjungtas, o energijos gamyba įmonės reikmėms iš biokuro buvo laikinai perjungta į gamtines dujas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)