„Dabar svarstome paveikslą, kurio nėra ir net neaišku, ar jis buvo. Reikėtų kalbėti apie tai, kas yra šiandien ir bus rytoj. Bet į šiuos klausimus atsakinėti Vyriausybė nenori, o veikiau atsišaudo piaro fejerverkais“, – Seimo tribūnoje kalbėjo I. Šimonytė.

Lietuvoje dažnai prieina berniukas ir paklausia kokio nors gražaus ir patogaus klausimo. O jei kokia 9-10 metų mergaitė prieitų ir paklaustų, kaip Vyriausybės praėjusių metų darbai padėjo mums pasirengti netikėtumams? Ar mokesčių reforma sustiprino mūsų ūkį, biudžetą, viešuosius sektorius, ekonominės politikos pagrindus?

Nereikėjo net ekonomikos nuosmukio, kad būtų aišku, jog finansų pamatai plaunami toliau, o valstybės įsipareigojimų pusėje ir toliau piešiami rožiniai flamingai. Buvo akivaizdu, kad mokesčių reforma nepanaikins nei pajamų nelygybės, nei santykinio skurdo“, – kalbėjo parlamentarė.

Anot jos, dėkoti už tai, kad dabar yra geresnė situacija nei prieš dešimtmetį buvusioje krizėje, reikia ne Vyriausybei.

„Ūkis netikėtai smuko ir paaiškėjo, kad biudžetas silpnas, rezervai menki, o ūkį ir šįkart gelbėsime skolon. Taip, šiandien yra geriau nei 2008 metais, neabejotinai, tik dėkoti reikia už tai ne Vyriausybei ar bent ne šitai, o toms, kurių dėka buvo įvestas euras. Bet tai, kad skola pigi, nereiškia, kad jos nėra.
Ir nuo aukšto kalno demografijos problemas pamatysime tik dar geriau.

Nei mokesčių sistema, nei išmokų sistema taip ir nesukūrė jokių automatinių stabilizatorių, kurie būtų leidę šiuo metu žmonėms suteikti saugumo pagalvę be Vyriausybės malonės, bet gal ir nebuvo tokio tikslo, nors jį turėtų kelti vakarietiška gerovės valstybę kurianti Vyriausybė“, – teigė I. Šimonytė.

„Ir šįkart turime ne ataskaitą, o iškilmingų kalbų sakymą apsikarsčius savo nusipieštais ordinais ir medaliais“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)