„Tai tik teisinis procesas. Aktyviai patys vertiname veiklos perėjimo į franšizę galimybes, nes tikslas - pereiti prie franšizinio modelio, ką ir esame komunikavę anksčiau“, – BNS sakė J. Karosas.

Anot jo, Latvijoje jau dabar 11 iš 20 restoranų veikia franšizės pagrindu, jie priklauso vietos verslininkams.

„Tikslas šio proceso – kad ir likę 9 mūsų restoranai, kurie priklauso mums, pereitų į franšizininkų rankas, o mes jiems ir toliau teiktume pagalbą su IT, marketingu, prekių tiekimu – centralizuotai iš Lietuvos“, – aiškino J. Karosas.

„Čilija Pizza“ teisinės apsaugos procesas nutrauktas, daugumai kreditorių nepritarus jo priemonių planui, rodo Latvijos nemokumo registro informacija. Procesas pradėtas vasario 7-ąją, suteikus bendrovei du mėnesius laiko parengti priemonių planą ir suderinti jį su kreditoriais, o balandį šis terminas buvo pratęstas dar mėnesiui.

Latvijos įmonių registro duomenimis, „Čilija Pizza“ mokesčių skolos vasario 7-ąją siekė 269 tūkst. eurų, o gegužės 7-ąją – 547 tūkst. eurų.

Latvijos valstybės pajamų tarnyba „Čilija Pizza“ proceso metu užblokavo bendrovės sąskaitas bankuose ir nusprendė išieškoti skolas. Bendrovė tokį sprendimą apskundė teismui.

Latvijos „Čilija Pizza“ 2018 ir 2019 metų finansiniai rezultatai nebuvo skelbti, o 2017 metais jos nuostoliai išaugo 65,7 proc. iki 263 tūkst. eurų, apyvartai sumažėjus 3 proc. iki 6,924 mln. eurų.

Lietuvos „Čili Holdings“ vienintelė akcininkė yra tinklo įkūrėjo Lino Tado Karoso bendrovė „LTk Capital“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)