„Koncesija yra viena didelė tragedija. Tokie koncesijos projektai, kai bendradarbiauja viešas ir privatus kapitalas, atsirado prieš kokį 30 metų. Jie buvo populiarūs Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje – visi atsisakė todėl, kad galų gale išeina taip, kad visą riziką pasiima valstybė arba savivaldybė, visą naudą – privatus investuotojas“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Pasak G. Palucko, dabar vienintelė išeitis – valstybės investiciniu projektu pastatyti tik stadioną.

„Dabar yra vienintelis kelias – paimti ir valstybės investiciniu projektu pastatyti tiesiog tikrą stadioną su sporto aikštynais už pusę kainos to, kas yra dabar suplanuota. Visus darželius, eismo valdymo centrus, bibliotekas statyti ten, kur reikia statyti, o ne kišti į stadioną ir sporto kompleksą“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

„Vyriausybės sprendimas dalyvauti projekte ir skirti dalinį finansavimą vis dar galioja, ir kitokiame, ne tokiame, koks yra paruoštas, (projekte – ELTA) Vyriausybė dalyvautų. Aš neabejoju, nes tokią žinią turiu iš premjero“, – tikino G. Paluckas.

Ketvirtadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius pranešė apie iš VPT gautą išvadą, kurioje teigiama, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota. Savivaldybė planuoja išvadą skųsti.

Vilniaus miesto taryba Daugiafunkcio komplekso sutartį galutinai patvirtino praėjusių metų gruodžio viduryje.

Bendra Daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalvos kaina siekia 93,2 mln. eurų, tačiau, praradus ES finansavimą ir vietoje to pritraukus privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus. Tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų.

Privati investuotoja bendrovė „Axis Industries” planavo pastatyti ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų futbolo stadioną, Sporto muziejų. Komplekse taip pat atsirastų 300 vietų vaikų darželis, kultūros ir ugdymo veiklų centras, biblioteka.

Bendrovė projektą rengia su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“. Koncesijos sutartis su privačiu investuotoju būtų sudaryta 25 metams.