„Šiandien gauta žinia patvirtino, jog mūsų sprendimas stabdyti centrinės virtuvės darbą buvo teisingas. Ir iki pirmųjų koronaviruso atvejų Žirmūnuose esančiame gamybos padalinyje raginome darbuotojus atlikti testavimą. Laikinai sustabdėme centrinės virtuvės veiklą, kad visi darbuotojai ramiai išsitirtų. Siekiame, kad situacija būtų visiškai aiški ir į darbus vėliau grįšiantys darbuotojai jaustųsi visiškai saugūs“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius. Iš viso šiame „Rimi“ gamybos padalinyje dirba 126 darbuotojai.

Antradienį, gavus žinią apie trečią koronaviruso infekcija susirgusį „Rimi“ gamybos padalinio darbuotoją, centrinės virtuvės Žirmūnuose darbas buvo sustabdytas. Prieš tai penktadienį, paaiškėjus pirmam koronaviruso atvejui šiame padalinyje, jo patalpos buvo visiškai dezinfekuotos. Naktį iš penktadienio į šeštadienį dezinfekuotas ir ten pat veikiantis „Rimi“ prekybos centras. Pirmieji tris koronavirusu susirgę darbuotojai darbe, „Rimi“ centrinėje virtuvėje, paskutinį kartą lankėsi gegužės 8 d., ketvirtasis – gegužės 10 d.

„Rimi Lietuva“ vadovas pabrėžė, kad gamybos padalinių darbuotojai nedirba ir neturi artimo kontakto su parduotuvės darbuotojais ar pirkėjais, taip pat, kad nėra duomenų, kad koronavirusas galėtų plisti ar būtų perduodamas per maistą. Be to, visi „Rimi Lietuva“ gamybos padalinių ir prekybos centrų darbuotojai dirba su vienkartinėmis pirštinėmis bei apsauginėmis kaukėmis, nuolat jas keičia. Nuo pat pirmų viruso plitimo šalyje ženklų visi „Rimi“ prekybos centrų darbuotojai yra pilnai aprūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis, skirtomis asmeninei rankų higienai, taip pat dažniausiai liečiamų paviršių – kasų, darbo įrankių, pirkinių vėžimėlių, krepšelių, savitarnos skenerių valymui. Jiems nuolat primenama apie karantino metu galiojančias taisykles ir rekomenduojama, pajutus bent menkiausius peršalimo, gripo ar panašius simptomus, likti ir sveikti namuose.

Apie asmeninės higienos ir saugumo rekomendacijas garsiniais bei vaizdiniais pranešimais nuolat informuojami ir „Rimi“ pirkėjai. Visuose tinklo prekybos centruose įrengtos apsauginės organinio stiklo sienelės, tradicinėse eilių vietose prie kasų, ant grindinio, suklijuotos 1 m atstumą žyminčios juostos, padedančios pirkėjams išlaikyti saugų atstumą vienas nuo kito. Taip pat sužymėtos grindys sveriamos produkcijos – šviežios mėsos, žuvies, konditerijos skyriuose. Visuose „Rimi“ prekybos centruose gerai matomose vietose įrengtos stotelės su dezinfekciniu skysčiu ir servetėlėmis pirkėjams bei parduotuvių darbuotojams, jas prižiūri už tai atsakingas personalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)