Šią medicininių kaukių siuntą priėmė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis ir Ekstremalių situacijų sveikatai centro direktorius Olegas Sitnikovas.

Kaukes atvežė „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Michalas Rudnickis bei jo patarėjas Filip Pieczynski (Filipas Piečinskis). Medicininės kaukės į rezervą, saugomą Ekstremalių sveikatai situacijų centre, atgabentos vilkikais, visos siuntos svoris – 3,6 tonos.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo birželio pirmos keičiasi medikams skirtų apsaugos priemonių skirstymo tvarka – apsaugos priemonės iš medicinos rezervo bus skiriamos tik karščiavimo klinikoms, mobiliesiems punktams ir gydymo įstaigoms, kuriose įvyktų staigus koronaviruso protrūkis.

Kitos šalies gydymo įstaigos apsaugos priemones medikams turės įsigyti pačios arba padedant šių įstaigų steigėjoms – savivaldybėms.

Ministerijos teigimu, nepaisant to, kad bendra šalies situacija dėl koronaviruso pandemijos gerėja, atsipalaiduoti dar negalima, rengiamasi galimai kitai infekcijos bangai.

„Tuo tikslu valstybė siekia sukaupti tokio dydžio rezervą, kad jo užtektų trims mėnesiams į priekį. Jį sudarytų gydymo įstaigų, savivaldybių ir valstybės sukauptas rezervas“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad šiuo metu centralizuotai užtikrintas daugiau nei vieno mėnesio rezervas, jei situacija staigiai pablogėtų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)