Impuls“ šešis iš dvylikos valdomų klubų atidaro gegužės 20 dieną. „Sodros“ duomenimis, gegužės 12 dieną įmonė „Impuls LTU“ turėjo 265 darbuotojus, t. y. 31 mažiau, nei kovo 16 dieną, kai Lietuvoje paskelbtas karantinas.

Kaip „Delfi“ sakė įmonės rinkodaros vadovė Donata Visockaitė-Laurinčikienė, dalis darbuotojų paliko įmonę.

„Daugiausia tai administracinės ir vadybininkų pozicijos – tuo pačiu peržiūrime savo struktūrą ir procesus siekiant efektyvumo atsidarius. Žinoma, darbo užduočių bei atsakomybių po atidarymo bus daugiau, bet liko dirbti motyvuoti žmonės, mylintys savo darbą“, – darbuotojų skaičiaus pokytį komentavo ji ir pridūrė, kad po atsidarymo darbuotojų tikrai užteks.

„Dėliojame darbo grafikus taip, kad pamainos „nepersikirstų“ ir tokiu būdu užtikrintume darbuotojų saugumą“, – sakė ji.

„Impuls LTU“ paskelbta prastova, kurioje kovą buvo 39 darbuotojai, o Užimtumo tarnyba įmonei yra išmokėjusi 7023,8 euro.

„Prastovas didžiajai daliai darbuotojų skelbėme abiejose įmonėse („Impuls LTU“ valdo ir „Lemon Gym“ – „Delfi“), daug darbuotojų taip pat prižiūri vaikus nedarbingume. Šiuo metu esame gavę subsidijas tik už kovo prastovas“, – sakė D. Visockaitė-Laurinčikienė.

Pašnekovė komentavo, kad įmonės vertinimu, valstybės pagalba buvo teikiama per lėtai ir realiai nepavyko padidinti Lietuvos įmonių likvidumo karantino laikotarpiu.

„Taip pat valstybės pagalbai taikoma daug išlygų, gana sudėtingi ir ilgi duomenų rinkimo, pildymo ir tikrinimo procesai.

Operatyviai vyko tik procesai susiję su Valstybinės mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ mokesčių atidėjimu, bet tai tik atidėjimas, tikimės valstybė bei savivaldybės dar šiemet pasiūlys naujų bei greitesnių pagalbos verslui formų, kurios pasiektų labiausiai paveiktus verslus, kuriančius pridėtinę vertę visuomenei“, – sakė ji.

„Sodros“ duomenimis, kovą visą mėnesį dirbusiųjų atlyginimų mediana „Impuls LTU“ siekė 314,75 euro „popieriuje“ (apie 253 eurai „į rankas“).

D. Visockaitė-Laurinčikienė komentavo, kad kovą atlyginimas buvo mokėtas tik už 12 kalendorinių dienų, tą mėnesį nebuvo įvykdyti tikslai ir dauguma darbuotojų negavo įprastų priedų.

„Nuo kovo 13 dienos didelė dalis darbuotojų buvo nedarbingume bei prastovose, natūralu, kad darbo užmokesčio fondas sumažėjo daugiau nei dvigubai.

Kalbant apie vidutinį atlyginimą, reikia atsižvelgti, kad dėl savo darbo specifikos absoliuti komandos dauguma dirba tik dalimi etato – t. y. beveik visi treneriai ir klientus aptarnaujantys darbuotojai (dalis mokosi, dalis turi kitus darbus). Vidutinis pilno etato atlyginimas yra reikšmingai aukštesnis“, – paaiškino „Impuls“ atstovė.

Ji dar sakė, kad verslas buvo visiškai sustabdytas ir karantino laikotarpiu negavo jokių pajamų.

„Šiuo metu labai svarbus partnerių, taip pat ir nuomotojų prisidėjimas – bendraujame su jais ir laukiame veiklos pradžios.

Didžioji dalis klientų narysčių nenutraukė, nes jos buvo nemokamai sustabdytos – klientams karantino laikotarpis nekainavo, mes savo ruožtu siūlėme sportuoti nuotoliniu būdu ir parūpinome jiems kasdienio sporto turinio per skaitmeninius kanalus. Tikimės, kad klientai grįš į klubus suprasdami sporto naudą jų sveikatai bei imuniteto gerinimui“, – sakė ji.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Impuls LTU“ akcininkai yra Vidmantas Šiugždinis, „Lithuania SME Fund KŪB“ ir „Šiaulių banko turto fondas“.

2018 metais įmonė gavo 11,1 mln. eurų pajamų, uždirbo 133 tūkst. eurų grynojo pelno.

Atsisakė sezoninių darbuotojų

Po vieną sporto klubą Vilniuje ir Kaune valdanti įmonė „VS Fitness“ pernai gavo 3 mln. eurų pajamų, uždirbo 254 tūkst. eurų grynojo pelno.

Arūno Šuikos valdomoje įmonėje paskelbta prastova, kurioje kovą buvo 31 darbuotojas, o Užimtumo tarnyba yra įmonei išmokėjusi 6261,36 euro.

„Sodros“ duomenimis, gegužės 12 dieną „VS Fitness“ turėjo 46 darbuotojus, t. y. 1 mažiau, nei kovo 16 dieną, kai Lietuvoje paskelbtas karantinas. Kovą visą mėnesį dirbusiųjų atlyginimų mediana siekė 571,44 euro „popieriuje“ (apie 416 eurų „į rankas“).

Aštuonis „Lemon Gym“ klubus valdanti įmonė „Gym LT“ atsidarė gegužės 18 dieną.

Kovą šioje įmonėje prastovoje buvo 15 darbuotojų, o Užimtumo tarnyba yra išmokėjusi 1533,72 euro.

„Sodros“ duomenimis, gegužės 12 dieną „Gym LT“ turėjo 28 darbuotojus, t. y. 17 mažiau, nei kovo 16 dieną, kai Lietuvoje paskelbtas karantinas. Kovą visą mėnesį dirbusiųjų atlyginimų vidurkis siekė 759,68 euro „popieriuje“ (apie 524 eurai „į rankas“).

Dukterinė „Impuls LTU“ įmonė 2018 metais gavo 2,9 mln. eurų pajamų, uždirbo 442 tūkst. eurų grynojo pelno.

Tuo metu sporto klube „Forum“ kovą prastovoje buvo 1 darbuotojas. „Sodros“ duomenimis, gegužės 12 dieną įmonė turėjo 51 darbuotoją, t. y. 8 mažiau, nei kovo 16 dieną. Kovą visą mėnesį dirbusiųjų atlyginimų mediana siekė 1006,89 euro „popieriuje“ (apie 666 eurai „į rankas“).

Kaip sakė šio sporto klubo vadovė Dovilė Pilipavičienė, darbuotojų skaičius yra sumažėjęs dėl to, kad buvo atsisveikinta su „sezoniniais“ darbuotojais.

„Tokiais kaip rūbininkai, – „Delfi“ paaiškino ji. – Kadangi vasaros laikotarpiu jie pas mus nedirbdavo ir anksčiau. Keli darbuotojai išėjo savo noru, nes atsirado galimybės dirbti kitose vietose karantino metu, kol mūsų darbovietė buvo uždaryta. Dėjome visas pastangas, kad išsaugotumėme visas darbo vietas.“

D. Pilipavičienė dar sakė, kad sporto klubų veiklą karantinas palietė skausmingai, kaip ir kitus uždarytus verslus.

„Keletas rinkoje buvusių klubų planuoja nebeatsidaryti visai vasarai. Mūsų atveju turime labai sąmoningus ir supratingus klientus, kurie kantriai laukė karantino pabaigos kaip ir mes visi.

Šiandien privalome padėti vieni kitiems, tuomet verslas galės ir toliau gyvuoti, jeigu mes jį palaikysime. Todėl labai džiaugiamės sulaukę klientų laiškų ir skambučių, kad jie nekantrauja vėl pradėti sportuoti. Dabar didžiausias mūsų uždavinys užtikrinti klientų ir darbuotojų saugumą.

Atsidarome nuo gegužės 20 dienos ir tam labai atsakingai ruošiamės, įgyvendinsime visus keliamus reikalavimus ir dar daugiau. Svarbiausi klausimai yra dezinfekcija, švara, visų sąmoningumas, detalus informacijos pateikimas“, – sakė D. Pilipavičienė.

Įmonę „Forum Fitness“ nuo 2019 metų sausio valdo Estijoje registruota „GroupGrow“. D. Pilipavičienė sakė, kad įmonės perėjimas estams yra susijęs su valdymo struktūros optimizavimu, siekiant ją padaryti paprastesne, reikalaujančia mažiau kaštų išlaikymui, o taip pat bankams ir verslo partneriams labiau suprantama.

2019 metais „Forum Fitness“ gavo 1,9 mln. eurų pajamų, uždirbo 3690 eurų grynojo pelno.

Keturis sporto klubus turinčioje Žydrūno Savicko valdomoje įmonėje „Savicko sporto klubas“ kovą prastovoje buvo 10 darbuotojų, o Užimtumo tarnyba yra išmokėjusi 1275,8 euro.

„Sodros“ duomenimis, gegužės 12 dieną įmonė turėjo 16 darbuotojus, t. y. tiek pat, kaip ir kovo 16 dieną, kai Lietuvoje paskelbtas karantinas. Kovą visą mėnesį dirbusiųjų atlyginimų vidurkis siekė 508,63 euro „popieriuje“ (apie 378 eurai „į rankas“).

2017 metais „Savicko sporto klubas“ gavo 629 tūkst. eurų pajamų, uždirbo 58 tūkst. eurų grynojo pelno.

Naujos taisyklės

„Impuls“ atstovė D. Visockaitė-Laurinčikienė taip pat pateikė saugumo priemonių sąrašą.

„1. Bus tikrinama visų darbuotojų temperatūrą bei rekomenduosime ją pasitikrinti ir klientams.

2. Optimizuosime lankytojų srautus pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymus.

3. Suteiksime galimybę naudotis individualiais izoliuotais „kardio“ ir jėgos treniruokliais.

4. Susidariusiai situacijai pritaikėme treniruoklių, grupinių užsiėmimų salių ir baseinų zonų veiklą.

5. Saugų patekimą į klubus užtikrinsime oro dezinfekcija, kuri eliminuoja iki 99,9 proc. virusų ir bakterijų. Patalpų oro kokybę išlaikysime dažnu ir reguliariu patalpų vėdinimu.

6. Klubuose įrengėme dezinfekcinio skysčio talpas klientams. Visus paviršius reguliariai valome dezinfekcinėmis priemonėmis prieš COVID virusą.

7. Komandą ir trenerius apmokėme, kaip užtikrinti saugumą.

8. Paruošėme individualias apsaugos priemones savo darbuotojams ir suplanavome saugų darbo grafiką.

9. Paruošėme sveikos gyvensenos užsiėmimus, stiprinančius imunitetą“, – dėstė ji.

Pagal Vyriausybės nutarimą, vykdant individualias sporto veiklas bei fizinio aktyvumo pratybas, turi būti užtikrinamas ne mažesnis kaip 5 kv. m plotas, tenkantis vienam asmeniui. Dėl šios priežasties klubuose turi būti ribojamas sportuojančių žmonių skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)