Bendrovės direktorė Agnė Babelienė tikina, kad iu pasakyti, kad tai bus šiuolaikiškiausia, tačiau kartu ir bene pigiausia atsisveikinimo vieta ne tik sostinėje, bet ir visoje Lietuvoje.

„Turime penkias skirtingų dydžių – nuo 50 iki 100 kvadratinių metrų ploto – sales, kiekviena iš jų turi atskiras pagalbines patalpas. Salės skiriasi ne tik savo dydžiu, tačiau yra ir skirtingo dizaino, pritaikytos skirtingiems skoniams ar net religijoms“, – sako A. Babelienė.

Pasak bendrovės direktorės, salės paros nuomos kaina prasidės nuo 90 eurų.

„Įsikūrėme greta tankiai apgyvendintų Vilniaus mikrorajonų – Karoliniškių, Justiniškių, Pašilaičių, Perkūnkiemio. Pastebėjome, kad žmonėms labai svarbu patogus susisiekimas su laidojimo namais. O „Amžinybę“ lengva pasiekti Vakariniu aplinkkeliu. Be to, turime patogų susisiekimą su Karveliškių, Liepynės kapinėmis“, – sako bendrovės direktorė.

Visos naujųjų laidojimo namų salės aprūpintos šiuolaikiniais technologiniais sprendimais. Tai, anot A. Babelienės, yra padiktuota Lietuvoje sparčiai besikeičiančių laidojimo tradicijų.

„Tradicijos Lietuvoje keičiasi. Turbūt daug kas dar pamena laikus, kuomet laidotuvės trukdavo 3 dienas, o viskuo rūpindavosi artimiausi velionio žmonės. Dabar atsisveikinimas trunka dieną ar tik kelias valandas, atsisakoma fotografų, gyvos muzikos. Vis dažniau salės dekoruojamos priklausomai nuo mirusiojo pomėgių, žmonės pageidauja žiūrėti su jo gyvenimu susijusias nuotraukas ar net filmus, klausyti jam patikusios muzikos. Tam reikalingi tam tikri technologiniai sprendimai – įgarsinimas, projektoriai, ekranai. Visą tai mes galime pasiūlyti“, – sako A. Babelienė.

Naujuose laidojimo namuose bus įdarbinta apie 20 žmonių.
Bendrovė „Tadora“ valdo 7 laidojimo namų „Amžinybė“ tinklą skirtinguose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Molėtuose, Švenčionyse, Zarasuose, Visagine.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)