Sostinės meras Remigijus Šimašius tvirtina pritariantis auditui, tačiau abejoja, ar praėjus tiek metų pavyks surinkti reikiamus duomenis.

Konservatoriai nori patikrinti viešuosius pirkimus, vykdytus, kai dabartinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ėjo Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

„Suprantame, kad tai yra gana senos istorijos, 12 metų, ir didelių lūkesčių rasti galus neturime, bet norime įsitikinti, pažiūrėti, kaip vykdytos procedūros, taip pat ir užduočių formavimas, ypač viešųjų pirkimų procedūros, kaip darytas pats pirkimas šitų įstaigų renovacijos, ar taikytas mažiausios kainos principas, ar buvo ekonominis naudingumas“, – BNS sakė sostinės vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas.

„Nepaisant to, kad tai senos istorijos ir dirbo kita politinė vadovybė, dėmė mesta Vilniaus miesto savivaldybei. Manau, kad svarbu, jog dabartinė savivaldybės vadovybė turėtų visus atsakymus“, – pridūrė jis.

Vicemero teigimu, auditą galėtų atlikti ir savivaldybės Vidaus audito skyrius, ir nepriklausomi auditoriai.

Meras R. Šimašius žada patikrinti visą įmanomą informaciją.

„Pritariu tokiam pasiūlymui – patikrinsime visą prieinamą su šia istorija susijusią informaciją“, – sakė jis BNS perduotame komentare.

„Įvertinus ir tą faktą, kad minimi viešieji pirkimai vykdyti prieš daugiau nei 12 metų, ir pagal įstatymų numatytus terminus informacija archyve gali būti jau nebepasiekiama“, – pridūrė jis.

Apie J. Narkevičiaus sandorius ketvirtadienį pranešė LRT. Pasak publikacijos, J. Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Buvęs bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas portalui 15min.lt sakė, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Pasak A. Ribnikovo, aukštas pareigas Trakų ir Vilniaus savivaldybės administracijose ėjęs J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų).

Buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas sakė informaciją pateikęs Generalinei prokuratūrai. Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas įtarimai niekam nepateikti. 15min.lt teigimu, verslininkui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. Jis sako, kad namas rekonstrukcijos metu priklausė jo tėvams, o paviešintą informaciją vadina šmeižtu.

Ministras praėjusią savaitę pranešė, kad dėl šmeižto kreipėsi į teisėsaugą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)