Gyventojai, įsirengę autonomines šildymo sistemas, jau nuo šio mėnesio už dujas mokės maždaug ketvirtadaliu daugiau nei pernai. Centralizuotai tiekiama šiluma turėtų pabrangti tik kitą šildymo sezoną, nors kauniečiams, regis, ir tokie pokyčiai negresia, rašo dienraštis "Kauno diena".

Centralizuotai šilumą tiekiančios bendrovės "Kauno energija" generalinis direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis sakė, kad kauniečiams šilumos kaina artimiausiu metu tikrai neturėtų keistis, ji liks tokia pat kaip ir praėjusį šildymo sezoną -11,97 lito už kilovatvalandę.

"Dar praėjusiais metais informavome, kad, nepaisant didėjančių dujų kainų, šilumos įkainiai Kaune nebus keičiami. Kainų didėjimui nėra pagrindo, nes "Kauno energija", pardavusi termofikacijos elektrinę, pasirašė sutartį, pagal kurią pagrindinis elektrinės akcininkas "Gazprom" įsipareigojo dujų kainos nedidinti iki 2008-ųjų. Tad, galima sakyti, ši sutartis saugo kauniečius nuo šilumos kainų šuolio", - tvirtino įmonės vadovas, pridūręs, kad "Kauno energijoje" net nesvarstoma apie šildymo įkainių padidinimą.

A.S.Matelionis pripažino, kad prieš dvejus metus su "Gazprom" suderėtos sąlygos teoriškai gali būti keičiamos, atsižvelgiant į ženkliai pabrangusias dujas.

"Kol kas nepastebėjome jokių spaudimo ženklų, kad sutarties sąlygos būtų keičiamos. Tačiau nesinori spėlioti ir prognozuoti, kas bus po metų ar dar vėliau. Kartoju, kalboms apie brangstančią šilumą nėra jokio pagrindo", - akcentavo "Kauno energijos" vadovas.

Kainos nesikeis ir tiems Kauno rajono gyventojams, kuriuos šiluma pasiekia iš dujinių katilinių, eksploatuojamų "Kauno energijos".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją