Jos teigimu, apribojus konkurenciją „Bruneros“ buvo suteiktos išskirtinės galimybės laimėti konkursą. Centro vadovas sako nesutinkantis su VPT išvada, o centro savininkė savivaldybė sprendimus dėl sutarties žada šią savaitę.

Pasak VPT, centras reikalavo, kad konkurso dalyviai turi pateikti Maisto ir veterinarijos tarnybos pažymėjimą, o tai apribojo konkurenciją, nes toks dokumentas konkrečiai paslaugų vietai gali būti išduotas tik įmonei laimėjus konkursą ir pasirašius sutartį.

„Tokį reikalavimą realiai išpildyti galėtų tik tas pirkimų dalyvis, kuris perkančiosios organizacijos nurodytose paslaugų teikimo vietose jau anksčiau teikė maitinimo paslaugas“, – rašoma tarnybos išvadoje.

Centro vadovas Vaidotas Jakavičius BNS sakė nesutinkantis su VPT išvada. Anot jo, sutarties sąlygose buvo numatyta, jog įmonė turi turėti tiesiog maisto ruošėjo pažymėjimą, o ne galiojantį konkrečioje vietoje.

„Pažymas gauna bet kuri valgykla, restoranas, kuris tiekia maitinimo paslaugas, jie be tokios pažymos negali dirbti. (...) Ne tai kad toje vietoje, kur yra (kur teikiamos paslaugos – BNS), bet turi turėti bendrai maisto ruošimo ir gamybos. Jų yra daug įstaigų, ir kalėjimai, ir ligoninės, visi turi tuos pažymėjimus“, – sakė V. Jakavičius.

Anot jo, konkurse dalyvavo dvi įmonės, ir tai rodo, kad sąlygos nebuvo išskirtinės: „Jeigu matė (VPT - BNS), kad kažkas negerai, tai galėjo iškart reaguoti ir neleisti net skelbti tokių sąlygų.“

Radviliškio savivaldybės administracijos vadovo pavaduotojo Justino Pranio teigimu, kaip pasielgti su sutartimi, bus sprendžiama šią savaitę.

„Rinksimės, aptarsime tai su teisininkais ir kažkaip reaguosime. Įvertinsime, kokios tos išvados yra ir priimsim atitinkamus sprendimus. Dabar niekaip negaliu vertinti“, – BNS sakė jis.

Radviliškio savivaldybė su „Bruneros“ 2016 metais buvo pasirašiusi sutartis dėl maitinimo ugdymo įstaigose – jos 2017 metais buvo pratęstos iki praėjusių metų kovo, o nauja sutartis pasirašyta pernai liepą ir galioja iki 2022 metų.

VPT rekomenduoja svarstyti sutarties trumpinimo galimybę ir organizuoti naują konkursą.

„Bruneros“ priklauso verslininkui Irmantui Norkui. Anksčiau ji vadinosi „Kretingos maistas“ - kaip rašė portalas 15min.lt, ji buvo patekusi teisėsaugos akiratin tyrime dėl galimo sukčiavimo, turto pasisavinimo stambiu mastu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo 2014-2016 metais teikiant maitinimą mokykloms ir ligoninėms.

„Kretingos maistas“ susitaikė su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir „Sodra“ – susimokėjo nuslėptus mokesčius, o „Kretingos maisto“ vadovė buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)