Palyginti su kovu, balandį maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 1,3 proc. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia padidėjo kininių kopūstų, česnakų, žiedinių kopūstų, citrinų, gūžinių salotų kainos, bet sumažėjo avokadų, vynuogių, ilgavaisių agurkų, bananų, apelsinų kainos.

Tuo metu dėl naujų pavasario ir vasaros sezono kolekcijų drabužių ir avalynės kainos padidėjo 2,8 proc. Drabužiai pabrango 3,3 proc., avalynė – 2,1 proc.

Transporto prekių ir paslaugų kainos, kaip teigiama Statistikos departamento pranešime, sumažėjo 2,5 proc. Pokytį nulėmė degalų ir tepalų (7,7 proc.) kainų sumažėjimas.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos sumažėjo 1,8 proc.) nulėmė šilumos energijos (9,3 proc.), suskystintų dujų maistui gaminti (6,1 proc.) kainų sumažėjimas.

Metinė infliacija balandį – 1 proc.

Balandžio mėnesio metinė infliacija sudaro 1 proc. Metinei infliacijai, anot Statistikos departamento, daugiausia įtakos turėjo mėsos ir jos produktų, elektros energijos, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, atliekų rinkimo, spirituotų gėrimų, tabako gaminių kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų, kietojo kuro, šilumos energijos kainų sumažėjimas.

Per metus – šių metų balandį, palyginti su prėjusių metų balandžiu, – vartojimo prekių kainos sumažėjo 0,4 proc., paslaugų – padidėjo 4,5 proc.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos kainos per metus padidėjo 2,7 proc., rinkos – 0,8 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)