„Jei paimsime Jungtines Amerikos Valstijas, tai labai didelė šalis, daugiau kaip 300 mln. gyventojų, atrinkti, kam duoti, kam neduoti, yra labai sudėtinga. Lietuva yra mažesnė šalis, eina kitu būdu, selektyviai ieško, kam jos labiausiai reikia. Manau, kad tai nėra bloga.

Statistiškai Lietuvos gyventojai privačiose sąskaitose turi 15 mlrd.eurų, tai yra be galo daug. Jei visiems dalinsime, tas teisingumas bus kreivas, tiesiog dar suerzins žmones. Tas, kuris yra bedarbis ar gauna minimalų atlyginimą, gaus tokią pačią pagalbą, kaip milijonierius. Didžiosios šalys pasirenka kitą kelią, nes jos nesugeba tiek administruoti“, – „Žinių radijui“ sakė A. Avulis.

Verslininko teigimu, nors Lietuvos pasirinktas kelias gali būti geresnis žmogiškąja prasme, tačiau jis gali nedaug prisidėti prie ekonomikos atsigavimo.

„Vienu atveju tikslas skatinti ekonomiką, kitu atveju – padėti žmonėms, kuriems labiausiai reikia pagalbos, kurie gali turėti tokių problemų, kad negalės tenkinti net pirmojo būtinumo poreikių.
Humanizmo atveju mūsų variantas geresnis lietuviškas, bet ar tai paskatintų ekonomikos atsigavimą, tai jis mažai skatina, nes žmonės, gavę tą paramą, vartos tik maisto produktus. Mums reikia, kad atsigautų visos kitos paslaugos, nes yra daugybė paslaugų, kurios buvo teikiamos, o dabar – ne. Žmonės neturi darbo, registruojasi į Užimtumo tarnybą, vėl žmonėms reikia išmokėti pašalpas“, – teigė bendrovės vadovas.

Anot jo, Lietuva pirmiausia turėtų orientuotis į darbo vietų kūrimą.

„Pirmas dalykas, turime padėti tiems žmonėms, kuriems labiausiai reikia. Antra, turime dalinti pinigus, kad ekonomika atsigautų ir greičiau užsikurtų, kad nebūtų bankrotų, nes kiekvieną dieną girdime, kaip daugėja bedarbių. Žmonės neturi darbo, neturi galimybių išlaikyti darbuotojų, jie uždaro įmones arba atleidžia darbuotojus.Tą reikia sustabdyti“, – „Žinių radijui“ sakė A. Avulis.

„Darbo vietų kūrimas Lietuvoje turėtų būti numeris vienas. Jeigu nekursime darbo vietų, didės bedarbių armija. Jei didės bedarbių armija, vėl reikės mokėti išmokas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)