„Vokietija, kuri liepos mėnesį perims pirmininkavimą ES, jaučia ypatingą atsakomybę aktyviai siekti solidarumo Europoje koronaviruso akivaizdoje“, – pareiškė šeštadienį P. Altmaieris.

Ekonomikos ministras, artimas kanclerės Angelos Merkel sąjungininkas, tikina, kad bendroji rinka išlieka ES ekonomikos pagrindu. Pasak jo, šios bendrosios rinkos pavydi daugelis kitų valstybių, ypač šiuo metu, kai siaučia koronaviruso pandemija.

„Dabartinė krizė parodė, kad mes privalome vengti vienpusiškos priklausomybės ir labiau diversifikuoti tarptautines tiekimo grandines“, – pareiškė ministras.

Jis pabrėžė, kad ES valstybės narės privalo tapti mažiau priklausomos nuo medicininių prekių ir apsaugos priemonių tiekėjų, kurie nepriklauso ES.

Tam jis pasiūlė tobulinti Europos pramonės strategiją ir sustiprinti vietinę pramonę Europoje bei sukurti tinkamas teisines sąlygas, ypač smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Ministras vis dėl to pridėjo, kad tokia strategija turėtų atitikti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisykles, o krizė nereiškia globalizacijos pabaigos. Atvirkščiai, jo manymu, krizė pademonstravo, kad reikia aiškių tarptautinių taisyklių, kurių laikytųsi visos valstybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)