Kaip rašoma pranešime spaudai, Vilniaus miesto savivaldybę per keletą dienų nuo idėjos paskelbimo užplūdo šimtai kavinių prašymų – dalis jų norėjo praplėsti esamą teritoriją lauke, dalis atrado galimybę įkurti staliukus ten, kur jų niekada nebuvo, o dar kiti paprašė pakoreguoti eismą senamiestyje tam, kad galėtų tęsti maitinimo veiklą, kuomet veikti viduje dėl karantino vis dar negalima.

„Dėkojame verslui už kantrybę – užtrukome keletą dienų ilgiau, nei planavome, kadangi prašymų srautas buvo didžiulis. Tačiau rezultatas, tikiuosi, bus įspūdingas ir visiems vilniečiams, kurie jau atrado arba dar tik atras pietus ar vakarienes lauke, ir verslams, kuriems tai sukurs galimybę užsidirbti sunkiausiu periodu. Viskas dėl to, kad Vilnius ir toliau išliktų gyvas ir žavingas“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat nusprendė, kad maisto furgonėliai, norintys prekiauti centrinėje miesto dalyje, gali rinktis vieną iš šių jiems skiriamų zonų: Naujamiesčio įkalnėje nuo Pylimo gatvės (Kalinausko, Naugarduko gatvėse), aplink Lukiškių aikštę ir gretimose gatvelėse, palei Nerį – Olimpiečių, Žvejų, Upės gatvėse, Tymo turguje O. Šimaitės gatvėje (tarp Aukštaičių ir Maironio gatvių, kasdien, išskyrus ketvirtadienius), taip pat Stoties rajone šerdyje – prie Geležinkelio ir Autobusų stočių, Pylimo gatvės gale nuo Halės turgaus iki Geležinkelio gatvės, bei Vingio parke ties įvažiavimais nuo Geležinio Vilko g. ir Čiurlionio g. Furgonėliai gali sustoti tik transportui stovėjimui leistinose vietose, jei jos mokamos – rinkliava jiems galioja. Senamiestyje maisto furgonėliai prekiauti negalės.

Daugiausiai pageidavimų iš lauko kavinių sulaukta dėl Vokiečių ir Vilniaus gatvių, todėl šiuo metu jų padalinimą braižo architektai, tačiau lauko kavinės jau kviečiamos pradėti veiklą.

„Jeigu esate parašę prašymą mums, ir esate pasiruošę pradėti veiklą Vokiečių ar Vilniaus gatvėje, sugebate draugiškai susitarti su kaimyninėmis kavinėmis – pradėkite veiklą, leidimai su tiksliais plotais atkeliaus netrukus, vėliau pagal juos pasikoreguosite staliukų išdėstymą. Žinau, kad verslui svarbi kiekviena diena, todėl – pirmyn“, – teigė Vilniaus meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)