Pasak LVK, toks sprendimas ne tik leistų darbuotojams daugiau uždirbti bei potencialiai padidintų vartojimą, kuris skatintų šalies ekonominį atsigavimą, tačiau taip pat amortizuotų šiomis dienomis labai aktualų algos nedidėjimo klausimą.

„Sumažinimas iš tikrųjų duotų greitą efektą ir nuo įstatymo įsigaliojimo dienos iš karto galėtų palikti daugiau pinigų žmogaus kišenėje.

Papildomi pinigai patektų į finansiškai aktyvių žmonių sąskaitas, kurie yra veiklūs, dirba ir uždirba. O padidėję asmeniniai finansai būtų protingai išleisti papildomoms reikmėms, kurios palaipsniui keltų šalies ekonomikos lygį“, – pranešime sako LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Anot V. Sutkaus, tokia iniciatyva kaip laikinas GPM sumažinimas, ženkliai pagerintų dirbančiųjų nuotaikas, nes pastaruoju metu jos yra labai niūrios dėl dažnai regimų neigiamų ekonomistų prognozių.

Finansų ministras Vilius Šapoka antradienį sakė atsargiai žiūrintis į šį prezidento siūlymą. Tuo metu Eltos kalbinti ekonomistai anksčiau sakė palankiai vertinantys siūlymą per krizę sumažinti GPM.

Europos Komisijos (EK) trečiadienį paskelbtomis atnaujintomis trumpojo laikotarpio makroekonominėmis prognozėmis numatoma, kad šiais metais dėl COVID-19 pandemijos Lietuvos ekonomika trauksis, o 2021 metais atsigaus. Komisijos nuomone, šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 metais sumažės 7,9 proc., o 2021 metais išaugs 7,4 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)