Anot asociacijos vadovės Žydrės Gavelienės, iš esmės tokio paketo ir prašė turizmo sektorius.

„Mes to paketo nesame giliai nagrinėję, kiekvienos eilutės ir kaip kas atsitiks, bet iš esmės tai yra rėmuose to, ko mes ir prašėme iš Vyriausybės ir Ekonomikos ministerijos“, – BNS sakė Ž. Gavelienė.

„Principinis pritarimas tam tikrai yra, dabar klausimas, kaip bus pasiskirstymas viduje ir kaip greitai tai pavyks įgyvendinti, nes krizė yra didelė ir jei to nepavyks įgyvendinti greitai, tai šis sprendimas gali neišspręsti dalies problemų“, – teigė ji.

Vyriausybės plane numatyta 31 mln. eurų skirti beprocentėms paskoloms grąžinti pinigus kelionių agentūrų klientams, kurie atsisakys kuponų, kompensuoti už turistų pargabenimą iš užsienio po karantino paskelbimo, dar 14 mln. eurų – kurti rinkodaros priemones ir kitaip skatinti verslą.

Kaip BNS anksčiau šią savaitę sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis, parama yra orientuota į tris pagrindines grupes – krizės sukeltos žalos mažinimą, sektoriaus skatinimą ir jo persitvarkymą.

Ž. Gavelienė sako, kad sektoriaus persitvarkymas turėtų būti efektyvus.

„Faktas, kad 31 mln. eurų reikia turizmo sektoriaus likvidumui užtikrinti. Tuo metu sektoriaus transformacija yra labai reikalinga – tikrai jos reikia, tik klausimas, kiek ji bus efektyvi ir kiek ją pavyks sustyguoti“, – sakė Ž. Gavelienė.

Pasak Vyriausybės, skatinant turizmo verslą siekiama sukurti atostogų kuponų sistemą Lietuvoje dirbantiems medikams, skatinti šio verslo skaitmeninimą, inovacijas, kurti naujas turizmo paslaugas, kelionių garantijų fondą ar jo modelį, paspartinti Sporto rūmų rekonstrukciją.

Tam numatyta 14 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, jei nebus gautas ES finansavimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)