Šiuo metu 89,91 proc. banko akcijų priklauso Konstantinui Karosui, 9,87 proc. valdo bendrovė „Western petroleum Ltd“, 0,22 procento – verslininkas Vytenis Rasutis. Sandoriui dar turi pritarti Lietuvos rinkos priežiūros institucijos. Sandorio vertė neskelbiama šalių susitarimu.

K. Karosas, prieš perleisdamas akcijas, įsigys 300 paprastųjų vardinių akcijų, kurios sudaro 0,22 proc. Medicinos banko kapitalo, iš V. Rasučio.

„Medicinos bankas visuomet išsiskyrė savo artimu ryšiu ir lanksčiu požiūriu į klientus, todėl mums buvo svarbu, kad investuotojas puoselėtų panašias vertybes. Tikiu, kad naujasis savininkas, veikiantis svarbiausiuose pasaulio finansų centruose, suteiks bankui galimybių augti ilgalaikėje perspektyvoje, nepaisant nelengvo laikotarpio, kurį šiuo metu išgyvena visas pasaulis“, – sakė Konstantinas Karosas.

Nitinas Shelke pažymi, kad Medicinos bankas dėl savo specializacijos turi puikias galimybes tolimesnei paslaugų ir rinkos dalies plėtrai.

„Šis įsigijimas yra strateginis „Growmore Group“ žingsnis kuriant plataus spektro finansinių paslaugų verslo konglomeratą, kuris šiuo metu veikia Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Indijoje ir kitose šalyse. Teikdamas finansines paslaugas labai konkurencingoje ir didelį potencialą turinčioje Lietuvos rinkoje, Medicinos bankas turi tvirtą kapitalo bazę ir pastaruoju metu stabiliai auga. Artimiausiu metu neplanuojame radikalių banko strategijos pokyčių, tačiau tikimės dar padidinti teikiamų paslaugų vertę klientams ir sustiprinti skaitmeninės bankininkystės paslaugų dalį“, – sakė N. Shelke.

Jis pažymėjo, kad bankas ir toliau orientuosis į smulkų ir vidutinį verslą, žemės ūkio sektoriaus finansavimą ir privačios bankininkystės paslaugas, išnaudodamas savo turimą 51 padalinį visoje Lietuvoje.

Sandoryje pardavėjui atstovavo finansiniai patarėjai „Deloitte“ ir teisės patarėjai „TGS Baltic“ o pirkėjui – EY ir „Sorainen“.

Pernai Medicinos bankas uždirbo 3,99 mln. eurų audituoto grynojo pelno – 64 proc. daugiau nei 2018 m. (2,44 mln. eurų). 2019 m. pabaigoje banko turtas sudarė 356 mln. eurų, o banko paskolų portfelis per metus padidėjo 20 proc. iki 204 mln. eurų. Banko indėlių portfelis per metus išaugo 8 proc. iki 301 mln. eurų. Medicinos banko kapitalo pakankamumo rodiklis 2019 m. pabaigoje siekė 17,63 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)