„2019-ųjų metų makroekonominė ir investicinė aplinka leido tęsti aktyvią plėtrą ir didinti investicijas pagrindinėse „Modus Group“ veiklos srityse. Tai prisidėjo prie solidaus ir tvaraus pajamų augimo, kurios pirmą kartą grupės istorijoje perkopė 0,5 mlrd. eurų ribą. Pajamas didino atsinaujinančios energetikos plėtra užsienio rinkose – Lenkijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje. Prie šio augimo taip pat prisidėjo ir sėkminga „CityBee“ plėtra Baltijos šalyse, tris kartus išaugęs klientų skaičius ir pristatytos naujos paslaugos. Labai sėkmingi metai buvo ir grupės automobilių verslo segmentui”, – sako dr. Kęstutis Bagdonavičius, „Modus Group“ valdybos pirmininkas ir direktorius.

Anot jo, pernai toliau sparčiai augo grupės įgyvendinamų projektų užsienio rinkose dalis. Energetikos srityje veikianti grupės įmonė „Green Genius“ atidarė naujas biodujų jėgaines Baltarusijoje, įgyvendino didelius saulės energetikos projektus Lenkijoje ir Ukrainoje, vystė projektus kitose Europos šalyse. Tuo tarpu mobilumo paslaugas teikianti „CityBee“ išplėtė veiklą į Latviją ir Estiją. „Modus Group“ įmonės šiuo metu veikia jau 12-oje Europos rinkų.

Sparčiausias pajamų augimas 2019 m. fiksuotas energetikos bei mobilumo srityse. Grupei priklausančių energetikos bendrovių pajamos padidėjo 129 proc. ir siekė daugiau kaip 63 mln. eurų. Su mobilumo paslaugomis susijusių verslų pajamos išaugo 89 proc. ir sudarė beveik 38 mln. eurų. Automobilių prekybos segmento pajamos augo 39 proc. – iki daugiau kaip 400 mln. eurų.

Didžioji grupės investicijų dalis 2019 m. buvo nukreipta į dvi strategines kryptis: žaliosios energetikos ir inovatyvių mobilumo paslaugų verslo plėtrą užsienio rinkose. Investicijos į energetikos sritį sudarė didžiausią dalį visų investicijų ir siekė beveik 136 mln. eurų. Lyginant su 2018 m., jos išaugo 170 proc. Mobilumo srities investicijos pernai didėjo 111 proc. ir viršijo 21 mln. eurų.

Grupės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) 2019 m. sudarė daugiau kaip 55 mln. eurų: 16 mln. jo uždirbo energetikos srityje veikiančios grupės įmonės, beveik 10 mln. – automobilių prekybos bendrovės, 2 mln. – mobilumo paslaugų.

Daugiau kaip 26 mln. eurų sudarė EBITDA iš kitų veiklų (įskaitant grupės sudarytus sandorius kaip „BMW“ ir „Mini“ automobilių prekybos verslo Lietuvoje pardavimas bei nepagrindines veiklos sritis kaip pelnas iš nekilnojamojo turto).

Grupės konsoliduotas audituotas veiklos pelnas prieš apmokestinimą siekė daugiau kaip 43,6 mln. eurų. 2019 m. uždirbtą pelną „Modus Group“ reinvestavo į tolimesnę verslo plėtrą ir naujus projektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)