Markusas Soederis pristatė išsamų įmonių veiklos atnaujinimo po karantino planą ir tvirtino, kad nuo gegužės 18 d. restoranų lankytojai prisėsti galės tik prie lauko staliukų, tačiau po savaitės klientai maistu ir gėrimais mėgautis galės ir restoranų viduje. Viešbučiai galės ir vėl priimti svečius nuo gegužės 30 d., kai Vokietijoje bus švenčiamos Sekminės ir ilgasis savaitgalis.

„Atėjo laikas atsargiai ir po truputį atnaujinti įmonių veiklą“, – teigė M. Soederis. Jis pabrėžė, kad pastangos užkirsti kelią koronaviruso plitimui buvo sėkmingos.

Pastarosiomis dienomis Vokietijoje vis dažniau pasigirsta kanclerei Angelai Merkel adresuotų raginimų, kad ši imtųsi gerokai švelninti karantino priemones, dėl kurių Vokietijos ekonomiką ištiko recesija.
Nors per praėjusias savaites leista atsidaryti parduotuvėms, kritikai teigia, kad priemonių švelninimo tempas yra per lėtas ir daugumos sektorių veikla – vis dar sustojusi.

Pagrindinio posėdžio, kuriame dalyvaus A. Merkel ir 16 federalinių žemių lyderiai, išvakarėse kai kurie regionai paskelbė planus panaikinti kai kuriuos apribojimus.

Meklenburgo-Pomeranijos žemėje restoranų veikla bus atnaujinama jau šeštadienį, o viešbučiai pradės veikti nuo gegužės 18 d.

Saksonijos-Anhalto federalinės žemės valdžia sušvelnino viešųjų susibūrimų ribojimus – nuo šiol lauke susiburti galės iki 5 žmonių grupės.

Vokietija susilaukė nemažai pagyrų dėl to, kad šaliai pavyko suvaldyti COVID-19 plitimą ir taip išvengti ligoninių perpildymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)