Anot CPVA vadovės Lidijos Kašubienės, ieškoma būdų, kaip palengvinti projektų įgyvendinimą.

„Ypatingai spartiname jų mokėjimų prašymų tikrinimo procesą ir tai darome dėl to, kad mūsų projektų vykdytojai turėtų apyvartinių lėšų ir galėtų atsiskaityti su savo rangovais, prekių ir paslaugų tiekėjais“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė L. Kašubienė.

Anot jos, suplanuotos viešojo sektoriaus investicijos nėra stabdomos, nepaisant sudėtingo laikotarpio.

„Iš ES lėšų yra numatyta investuoti per 3,1 mlrd. eurų į viešąją infrastruktūrą, sveikatos, socialinę apsaugą, švietimo sistemos gerinimą, informacinės visuomenės plėtrą“, – sakė L. Kašubienė.

„Didžioji dalis šių lėšų yra skirta „kietiesiems“ infrastruktūriniams projektams, kaip medicininės įrangos įsigijimas, reikalingų ligoninių pastatų statyba, darželių statyba, mokyklų, kelių remontas ir plėtra, įvairios mokslinės įrangos įsigijimas ir panašiai“, – teigė ji.

CPVA, be kitų savo administruojamų programų, yra atsakinga už kiek daugiau nei 3,1 mlrd. eurų Lietuvai tenkančių ES investicijų priežiūrą.

Šiuo metu CPVA prižiūri 1098 įgyvendinamus projektus, kurių vertė viršija 1,9 mlrd. eurų, o iki metų pabaigos planuojama pasirašyti dar apie 200 sutarčių, kurių vertė sieks daugiau nei 700 milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)